Лайм

Духовни, Спілберг та інші знаменитості, які походять з України та підтримують її під час війни

Зірки з гордістю говорили про своє українське коріння

Багато закордонних знаменитостей мають українське походження, хоч і ставляться до нього по-різному. Широко відомо, що в Україні народилися Міла Куніс та Мілла Йовович, які підтримали нашу країну на початку повномасштабної війни. Розповідаємо, хто ще згадував про своє коріння та має проукраїнські погляди.

Читайте також: Дочка Мілли Йовович записала ТікТок під російську пісню путіністки Каті Лель.

Барбара Стрейзанд

Барбара Стрейзанд - американська актриса та співачка, володарка двох "Оскарів", премій "Греммі" та "Золотого глобуса". Мало хто знає, але дідусь та бабуся 81-річної знаменитості по батьковій лінії жили у місті Бережани на Тернопільщині, після чого іммігрували до США.

Барбара Стрейзанд з українською вишиванкою Фото: United24

Хоча прабатьки Стрейзанд по материнській лінії жили у Росії, зірка підтримала Україну під час війни. Вона стала амбасадоркою ініціативи United24 у галузі медичної допомоги, передавала реанімобілі, регулярно робить фінансові внески.

"Оскільки я маю єврейське походження з українським корінням, я особливо зворушена боротьбою українців за свободу. Стійкість і мужність українського народу стали справжнім натхненням для всіх, хто працює над збереженням демократії і бореться з авторитаризмом", - говорила Стрейзанд про війну.

Стівен Спілберг

Кінорежисер Стівен Спілберг ("Щелепи", "Індіана Джонс", "Список Шиндлера", "Врятувати рядового Райана") теж походить із родини українсько-єврейських емігрантів, які переїхали до США з Кам'янця-Подільського та Одеси. Рідні 77-річного кінематографіста вдома говорили на ідиші та російською, але у 2022 році, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, Спілберг підтримав нашу країну.

Хоча він не робив жодних гучних заяв, разом із дружиною Кейт Кепшоу Стівен Спілберг пожертвував 1 млн. доларів на гуманітарну допомогу українцям.

Читайте також: Актор Марк Стронг зібрав кошти на облаштування бомбосховища для українських школярів.

Стівен Спілберг Фото: Wikipedia

Девід Духовни

Зірка "Секретних матеріалів", "Щоденника Червоної Туфельки" та серіалу "Каліфорнікейшн" Девід Духовни - ще один нащадок українських євреїв. Його дід Мойше переїхав до США із Бердичева Житомирської області. Цікаво, що українцем актор себе публічно назвав ще 2014 року, коли Росія анексувала Крим та розпочала вторгнення на сході України.

"Я виріс, думаючи, що я росіянин, але тільки зараз зрозумів, що насправді я українець. Ніколи не пізно змінитися", - написав у Твіттері актор після того, як розібрався у своєму родоводі.

Під час повномасштабної війни Духовни підтримує Україну. У 2024 року він став наратором (озвучив закадровий текст) документального фільму "Веселка на розі в центрі світу" про український ресторан у Нью-Йорку, який мобілізувався, щоб допомогти нашій країні після 22 лютого 2022 року.

Девід Духовни Фото: Wikipedia

Леонардо Ді Капріо

Леонардо Ді Капріо – великий друг України, який під час повномасштабної війни неодноразово закликав допомагати жертвам війни та сам робив великі пожертвування. Зокрема він направив свій внесок на облаштування притулків для дітей та родин, які постраждали від російської агресії. "Для мене це велика честь", – сказав актор.

Мало хто знає, що бабусю Ді Капріо звали Олена Степанівна Смирнова, вона жила в Одесі, але після Жовтневої революції разом із батьками перебралася до Німеччини. У шоу Еллен Дедженерес Леонардо сказав, що він "майже наполовину одесит".

Читайте також: Зірка "Зоряних війн" допоміг Україні зібрати гроші на розвідувальні безпілотники.

Леонардо Ді Капріо Фото: Getty Images

Ленні Кравіц

Прадід знаменитого рок-музиканта Ленні Кравіца народився у Києві та переїхав до США, і хоча його мама родом із Багамських островів, він підкреслював своє українське походження. Артист говорив про це задовго до повномасштабного вторгнення.

"Я багато років мріяв приїхати в Україну, адже хоч я і не схожий на українця, 1903 року мій дідусь народився саме тут у Києві", - оголосив артист у 2008 році на концерті в українській столиці.

Коли Росія вторглася до України у 2022 році, він написав, що його серце болить за всіх в Україні. "Я посилаю всі свої молитви за любов, мир та безпеку в ці неспокійні часи", - писав він у Instagram. Втім, заяви Кравіца несли більш пацифістське посилання, аніж проукраїнське.

Читайте також: Шок та розчарування: перемогу фільму "20 днів у Маріуполі" вирізали з міжнародної телеверсії "Оскара".

Ленні Кравіц із плакатом за Україну у квітні 2022 року Фото: https://www.instagram.com/lennykravitz/

Віра Фарміга

Американська актриса та співачка Віра Фарміга, відома за фільмами "Осінь у Нью-Йорку", "Вище неба", "Відступники", "Хлопчик у смугастій піжамі", "Закляття", "Анабель", називає себе "стовідсотковою українкою США". Більше того, до 6 років вона говорила виключно українською мовою, була учасницею скаутської організації "Пласт" та виступала з українським ансамблем "Сизокрилі", де танцювала народні танці.

Віра Фарміга активно підтримує Україну, неодноразово закликала надати нашій армії всю необхідну зброю. "Україна – не Росія, Україна ніколи не буде Росією!" – заявляла акторка зі сцени під час свого концерту.

Віра Фарміга із закликом озброїти Україну у 2022 році Фото: https://www.instagram.com/verafarmiga/

Щодо інших зірок, які мають українське коріння та проукраїнську позицію - зірка серіалу "Вікінги" Кетрін Винник, яка з гумором і гордістю сприйняла "санкції", введені проти неї Росією за підтримку України.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни