Лайм

Олена Зеленська у розкішній вишиванці і трендових палаццо відвідала виставку в Києві: фото

Перша леді вибрала символічний образ

У День вишиванки Олена Зеленська взяла участь у відкритті нідерландсько-української виставки "Гаага – Київ" у столичному Музеї Ханенків. Для цієї події перша леді України вибрала сучасний образ в етнічному стилі.

На публіці дружина президента з'явилася у вишиванці-витинанці кольору слонової кістки українського бренду Gunia Project. Візерунки були навіяні елементами косовських кахлів XX століття та чернечого рушника на Київщині XIX століття. Розкішну ажурну сорочку Олена Зеленська поєднала з модними палаццо – широкі штани елегантного силуету.

Читайте також: Які вишиванки вибрали Володимир і Олена Зеленські для привітання зі святом: що означають символи.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Gunia Project описує себе, як бренд виняткових речей, що виробляються на ресурсі української та світової культур. Майстри виготовляють унікальний дизайнерський одяг, аксесуари та посуд, які включають сучасний підхід на основі стародавніх ремесел.

До речі, співзасновницею Gunia Project є Наталія Каменська – стилістка першої леді України. Вона відповідає за образи Олени Зеленської від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

На відкритті виставки Олена Зеленська відзначила важливість цієї події, адже вперше після початку великої війни у київському Музеї Ханенків представлені твори класичного мистецтва.

"Велика подія. Коли агресор понад два роки прицільно нищить українські музеї, а сам Музей Ханенків зазнав пошкоджень і через це змушений переховувати свою головну колекцію, кожна виставка в таких умовах – перемога. Перемога культури над руйнуванням", - написала перша леді в Instagram.

Читайте також: І в радості, і в горі: Джамала в День вишиванки показала свою колекцію розкішних суконь та сорочок.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Ініціатор виставки – гаазький колекціонер Віллем Гoґстедер. Його ідею підтримала родина київських колекціонерів Понамарчуків. Її представниця Яна Понамарчук додала роботи українських художників того самого періоду, кінця XIX – початку XX століття.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Назва експозиції "Гаага – Київ" дуже символічна. Для кожного українця Гаага передусім синонім правосуддя та справедливості. Саме до гаазького міжнародного правосуддя ми апелюємо, потребуючи справедливості для України, як жертви війни, яку розв’язала Росія. А для музейників Гаага ще й культурна справедливість. Днями виповнюється 70 років Гаазькій конвенції. Це перша міжнародна угода, у якій спадщина однієї країни прирівняна до спадщини всього людства", - додала дружина Володимира Зеленського.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Раніше Олена Зеленська поділилася, як війна змінила плани її дітей.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Заочні снайпери: Андрій Джеджула висловився про артистів, які виїхали з України

Український шоумен і волонтер Андрій Джеджула прокоментував поведінку Потапа, Влада Ями та Олега Винника, які обрали життя за кордоном під час війни

Закликав до війни проти України: СБУ повідомила про підозру зірці "Універу" Віталію Гогунському

Російський актор Віталій Гогунський, який грав Кузю у серіалі "Універ", отримав підозру від СБУ

Анастасія Приходько показала, як підріс її молодший син Лука: рідкісне фото

Українська співачка Анастасія Приходько поділилася з передплатниками у мережі знімком із 3-річним сином Лукою у невимушеній обстановці