Лайм

Дивом вижила: Оксана Білозір заявила про отруєння у період своєї роботи в Мінкульті

Зірка озвучила невідомі раніше подробиці

Оксана Білозір, яка має статус учасниці бойових дій, розповіла, що була отруєна "Новачком". Інцидент трапився у 2005-му році, коли співачка обіймала посаду міністра культури України.

Вперше заговорити про це артистка наважилася в інтерв'ю для проекту "Ліберті Арт". Вона поділилася, що її лікуванням займався той самий кріохірург, що лікував і колишнього президента Віктора Ющенка, якого теж отруїли.

Читайте також: Фіга з маком: Павло Зібров розповів, яку пенсію отримує як народний артист України.

Фото: instagram.com/oksana_bilozir

"А ви знаєте чому я не продовжила? Тому що мене отруїли. Точно також як і Віктора Андрійовича Ющенка. Я цілий рік лежала в "Феофанії", дивом вижила, фактично тільки зараз ми розуміємо. Мене так само лікував Микола Корпан, наш відомий кріохірург з Відня. Він також Віктора Андрійовича вів повністю. Я була частково паралізована, повністю деформоване в мене було обличчя. Одним словом, була дуже важка ситуація", - розповіла виконавиця.

Білозір наголосила, що зараз чітко розуміє, що була отруєна саме "Новачком", адже сьогодні є достатньо інформації про нього - це отруйна речовина, що має нервово-паралітичну дію. Над його створенням почали працювати ще у часи СРСР: в середині 1960-х і тривали до початку 1990-х вже у Росії. "Новачок" вважається зброєю російських спецслужб.

"Тепер я розумію, що це був "Новичок". Бо ми зараз маємо більше інформації про це. В мене була відкрита кримінальна справа, все ж таки я державний службовець першого рівня. І це справа держави дуже серйозно розібратися. Але я попросила, аби СБУ закрила цю справу. Тому що я знала, що я не зможу себе захистити. А мені потрібно було вижити, жити, працювати далі", - також зазначила Білозір.

Читайте на тему: Онук Віталія Білоножка зізнався, чому співак зник зі сцени за кілька років до своєї смерті.

Фото: instagram.com/oksana_bilozir

Співачка підкреслює, що випадок отруєння був пов'язаний саме з її перебуванням на посаді міністра культури України: "Тому я не змогла продовжувати, але я дуже багато зробила. Я і той колектив, який зі мною працював, внесли новації - мистецтво то є храм. А туризм - то дорога до нього. Щоб поєднати бізнес з культурою".

Нагадаємо, знаменитість працювала в Міністерстві культури у період з 16 травня по 27 вересня 2005 року.

Під час перебування на посаді Білозір намагалася звільнити Михайла Резніковича, який тоді був генеральним директором, художнім керівником Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки. До слова, наразі Міністерство культури та інформаційної політики вимагає позбавити його звання академіка Національної академії мистецтв України.

Резнікович, як відомо, затято активно критикує роботу театру без нього і заявляв про необхідність повернути російську мову на сцену. Також у інтерв'ю пропагандистському YouTube каналу "БелРос" чоловік видав, що люди в Україні та люди в Росії "близькі у всіх відношеннях" та не забув похвалитися тим, що має нагороду від кремлівського диктатора.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також