Лайм

Двічі переселенець: де зараз актор Віктор Жданов, який зіграв Омелька в "Спіймати Кайдаша"

Чоловік зіграв десятки яскравих ролей

Віктор Жданов - 59-річний актор, який чи найбільше запам'ятався глядачам за роллю Омелька у популярному серіалі "Спіймати Кайдаша". Що відомо про зірку українського кіно, чим він займається сьогодні - читайте далі на theLime.

Читайте також: Народила у 39 і знялася для Playboy: де зараз акторка Вікторія Варлей, яка була учасницею "Холостяка".

актор на зйомках сералу "Спіймати Кайдаша"Фото: facebook.com/Антонина Хижняк

Чоловік народився 3 березня 1965 року у селі Киселівка Херсонської області. Закінчив Херсонське училище культури за спеціальністю "режисер-самодіяльник театральних колективів", а пізніше почав працювати у Херсонському обласному театрі ляльок. У період з 2000 по 2014 рік працював у Донецькому національному академічному українському музично-драматичному театрі.

У 2014-му році актор з дружиною та дітьми виїхав з Донецька, коли місто окупували росіяни.

"Мій будинок стояв на Маріупольському напрямку, але аеропорт було видно. Бачив з балкона, як падають гелікоптери, і те ж саме бачив по телевізору у новинах. Я тоді не розумів, як чітко все було продумано, підготовлено і давно було ясно, хто, куди й навіщо летить", - пригадував ті часи Жданов.

Напередодні повномасштабної російсько-української війни чоловік повертався з гастролей з Луганщини до Херсона, де жив на той момент. На щастя, йому вдалося вибратися до столиці, і, таким чином, він вдруге став переселенцем. Сам знаменитість говорить, що вже має "клеймо переселенця".

"Ми пішли з власної волі, бо не могли миритися з тим, що там. Я розумів, що тобою будуть маніпулювати й ти виконуватимеш чиїсь завдання, що будуть насаджувати російську мову, коли Донецький театр вже кілька років як працював із виключно україномовним репертуаром", - коментував він цю тему.

Читайте на тему: Міняла підгузки літнім людям: як війна змінила життя зірки українських серіалів Таїсії Щурук.

Фото: facebook

Однак, попри випробування та вимушені переїзди, Жданов продовжує займатися акторською діяльністю та долучається до благодійних ініціатив на користь нашої країни. Наразі він працює в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка, де також працюють його колишня дружина Олена Хохлаткіна та їхня дочка Оксана.

Актор зізнавався, що не прагне повернутися у Херсон, оскільки не відчуває його своїм домом. Також він додавав, що не підтримує спілкування з людьми, які залишилися там. У той час як у Києві чоловік вже встиг освоїтися та відчути себе як вдома, але для появи такої прив'язаності йому знадобилося близько трьох років.

"У мене немає думок повернутися. Я приїздив на Херсонщину, де я виріс, навчався, там нібито моя батьківщина, але мені там некомфортно. Я не знаю, чому. Мені комфортно тут (у Києві). Це сталося не відразу, а в останні три-чотири роки. Мене тут оточують люди, яких я хочу бачити, з якими хочу спілкуватися, мене запрошують на інтерв'ю", - говорив Віктор.

Читайте на нашому сайті: Продовжує вести соцмережі російською: де зараз Михайло Заливако з шоу "Холостяк".

Жданов з колишньою дружиною та донькоюФото: Володимир Марус

Зі своєю дружиною Оленою Жданов розстався після 17 років шлюбу, проте офіційно вони не розлучилися. Зірка казав, що ініціатором розриву став саме він, проте до колишньої обраниці відчуває велику повагу та вдячність:

"Я не пішов до іншої, я просто відійшов, щоб полегшити дружині життя. Рішення було прийняте, і я пішов. Я по цей час вдячний їй. Те, яким ви мене бачите, – це на 90% її заслуга".

У шлюбі у експари, окрім доньки, народився також син. Хлопець навчається на оператора. Оксана Жданова пішла стопами своїх батьків та працює у театрі Франка, як вже зазначалося вище.

родина актораФото: facebook

Нагадаємо, за роки акторської діяльності Жданов став дворазовим володарем кінопремії "Золота дзиґа" (у 2018-му та 2020-му роках). Також у період з 2014 по 2022 роки працював у Київському академічному театрі драми і комедії на Лівому березі Дніпра. У 2018-му році був ведучим серії "Цинковий дим над Сарнами", передачі "Вижити в Україні", що виходила на телеканалі Zik. У списку його акторських проектів такі: "Останній яничар", "На лінії життя", "Кіборги", "Вулкан", "Чорний ворон", "Захар Беркут", "І будуть люди", "Сага", "Я працюю на цвинтарі" та інші.

У своїх соцмережах Жданов публікує пости про війну в Україні, у тому числі і збори для військових. На його сторінці можна знайти кадри, зроблені під час виступів у театрі, а також кілька фото з колишньою дружиною та донькою.

Фото: facebook

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Заочні снайпери: Андрій Джеджула висловився про артистів, які виїхали з України

Український шоумен і волонтер Андрій Джеджула прокоментував поведінку Потапа, Влада Ями та Олега Винника, які обрали життя за кордоном під час війни

Закликав до війни проти України: СБУ повідомила про підозру зірці "Універу" Віталію Гогунському

Російський актор Віталій Гогунський, який грав Кузю у серіалі "Універ", отримав підозру від СБУ

Анастасія Приходько показала, як підріс її молодший син Лука: рідкісне фото

Українська співачка Анастасія Приходько поділилася з передплатниками у мережі знімком із 3-річним сином Лукою у невимушеній обстановці