Лайм

Світла людина, щирий патріот: на фронті загинув український музикант Микола Ленок

У нього залишилася дружина і двоє дітей

Війна продовжує забирати талановитих українців, котрі залишили свої професії заради захисту країни від російських окупантів. На початку липня загинув український письменник Василь Паламарчук, тепер стало відомо про загибель музиканта Миколи Ленока.

Сумну звістку повідомили на facebook-сторінці "Дикого театру", де працював артист до того, як стати військовослужбовцем. Трагедія сталася біля міста Часів Яр Донецької області.

Читайте також: Український актор Богдан Колесник загинув від поранень на фронті: йому було 36 років.

Фото: facebook.com/wildtheatre.ua

"З сумом повідомляємо про те, що на фронті під Часів Яр загинув наш гармоніст Микола Ленок, який незмінно виступав в складі троїстих музик у виставі "Червоне, чорне і знову червоне". У нього залишилася жінка з двома малолітніми дітьми. Світла людина, достойний чоловік, щирий патріот. Шана і світла пам'ять!", - написали в театрі та залишили реквізити для допомоги вдові та дітям загиблого.

Українці в коментарях пишуть слова скорботи і висловлюють співчуття рідним та близьким полеглого героя.

"Горе і біль ... Співчуття сім'ї та друзям", "Царство небесне і вічна пам'ять герою Миколі", "Як це боляче читати... пекуча втрата...", "Це жахлива звістка. Щирі співчуття сім'ї", "Микола??? Шок ..світла пам'ять Герою!" - пишуть користувачі соцмережі.

Читайте також: Воював з початку повномасштабного: Сергій Танчинець повідомив про загибель на фронті брата.

Вдова Ленока публічно трагедію не коментувала, адже майже не заходить у соціальні мережі. Пояснюючи свою відсутність під час війни, Олеся говорила, що таким чином вона "оберігає свою психіку".

"Моє життя як і у всіх поділялось на до і після війни. Я живу від звістки до звістки про свого чоловіка, рідного брата, кумів (цікаво, що обидва Сергії) - які на передовій, кума Валіка нажаль рік назад ми втратили під Бахмутом, світла йому пам'ять. Чому мої рідні мають воювати, а інші ні? Мене дратують ці істерики про повістки. У мене двоє синів які чекають тата, одинадцяти річний Назар два роки щоночі молиться за нашу перемогу і питає чому Бог його не чує, і дворічний Богдан, який тата більше знає по фото", - писала Олеся Ленок на своїй сторінці 2 травня.

Фото: Facebook / Алеся Лєнок

У травні 2024 року на фронті загинув український режисер Костянтин Петрик.

Новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також