Лайм

Як склалася доля Сергія Лазановського після перемоги у "Голосі країни": чим займається співак під час війни

До перемоги у шоу його привела Надя Дорофєєва

Сергій Лазановський – український співак, переможець шоу "Голос країни-11". Після перемоги у вокальному проекті минуло три роки, а про виконавця майже нічого не чути. Як склалося життя переможця 11 сезону і чим він займається під час повномасштабної війни - далі у матеріалі theLime.

Читайте також: Від священика-переможця до Каті Чилі: найдивніші учасники "Голосу країни".

Фото: instagram.com/s.lazanovskyi_ridnyi

Лазановський народився у селі Попільники, що на Івано-Франківщині, зараз йому 29 років. Любов до музики хлопцеві прищепила мати, і його мрією завжди було співати на великій сцені. Тому він почав професійно займатися вокалом.

У 2021 році Сергій прийшов на "Голос країни" і хотів потрапити до Тіни Кароль. Оскільки в команді співачки вже не було місць, своєю наставницею вокаліст обрав Надю Дорофєєву, котра розвернулася до нього першою.

Фото: instagram.com/s.lazanovskyi_ridnyi

Однак на етапі "нокаутів" він залишив шоу - тоді його зіркова тренерка віддала перевагу іншій своїй підопічній - Ірині Євралідзе. Але глядачі повернули Лазановського до прямих ефірів шляхом голосування. Підтримка шанувальників шоу допомогла талановитому хлопцеві здобути перемогу - у суперфіналі за Сергія проголосувала більшість людей.

За перемогу у "Голосі країни" Лазановський отримав квартиру в одному зі столичних житлових кварталів. Після закінчення проекту будинок знаходився на стадії будівництва, тому Сергій не зміг переїхати у подароване житло. Після початку російського вторгнення ЗМІ писали, що співак хоче продати квартиру, а кошти вкласти у творчість і благодійність. Втім, зробити це хлопцеві так і не вдалося, будівництво багатоповерхівки заморожене.

Читайте також: Куди зник Антон Копитін – переможець шоу "Голос країни", якому Тіна Кароль подарувала квартиру.

Фото: instagram.com/s.lazanovskyi_ridnyi

"Поки квартири я ще не отримав, оскільки будівництво будинку через повномасштабну війну призупинено. Тому не можу говорити про якісь фінанси, будемо стежити за розвитком подій", - зізнавався Лазановський в інтерв'ю "ТіКиїв" у червні 2024 року.

На проекті Сергій тісно спілкувався зі своєю наставницею Надєю Дорофєєвою, і вона навіть приїжджала до вихованця в його рідне село. У поїздці співачку супроводжував Володимир Дантес, котрий на той момент був її чоловіком. Нині, за словами Лазановського, вони з артисткою спілкуються виключно про творчість.

Фото: instagram.com/s.lazanovskyi_ridnyi

"З Надєю Дорофєєвою ми час від часу можемо переписуватись у Telegram, але це не побутові розмови - ми говоримо про те, що стосується творчості. Але я не набридаю їй, адже розумію, наскільки вона зайнята артистка", - розповів співак.

У своєму творчому доробку Сергій Лазановський має понад 30 відеокліпів і більше 40 пісень, чим похвалиться не кожен артист. Співак каже, що секретів такого успіху немає, просто потрібно поряд мати людей, які будуть вірити і допомагати тобі.

Читайте також: Що зараз із Павлом Табаковим - переможцем шоу "Голос країни" та зіркою проекту "Шанс".

Фото: instagram.com/s.lazanovskyi_ridnyi

Після початку великої війни Лазановський їздить містами України з благодійними концертами і бере активну участь у допомозі військовим. Саме у благодійності співак і бачить свій внесок у перемогу, водночас й не відкидає того, що може податися на фронт.

"З початку повномасштабного вторгнення я активно беру участь у допомозі військовим. Наразі я офіційний волонтер Благодійного фонду "Жінки, ми сила", разом з яким наша команда підтримує різні бригади. Всі зібрані з концертів кошти ми передаємо фонду, і за останні декілька виступів нам вдалося зібрати понад 200 тис. грн. Я організовую й особисті збори, завдяки яким було зібрано понад 500 тис. грн на дрони. Зараз також проводжу активний збір на рації для 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону на загальну суму 100 тис. грн. Ось цим я зараз корисний. Ця війна закінчиться, на жаль, не скоро, і я гадаю, що кожен буде воювати", - сказав 29-річний музикант.

У квітні 2024 року Сергій Лазановський записав спільну пісню "Чорна хмара" з українським захисником Олександром Роменським, який повернувся з фронту.

Фото: instagram.com/s.lazanovskyi_ridnyi

"Я побачив Сашу в ТікТоці. Це було відео, на якому він мав напад ПТСР. В іншому відео він показав своє мирне цивільне життя до війни. Так я став стежити за ним у соцмережах. А потім побачив, що він виставив відео, де співає, і я вирішив йому написати. Так ми вирішили написати і записати разом пісню", – розповідав виконавець.

Свою вокальну партію Лазановський записував в Івано-Франківську, Роменський – у Києві. Відеороботу на пісню знімали у столиці.

Кошти від монетизації кліпу співак вирішив передати на лікування воїна і його реабілітацію, яку він проходить досі. На фронті Олександр отримав важкі контузії, внаслідок яких не міг ходити, порушився вестибулярний апарат, координація, майже повністю втратив зір і став гірше чути.

Дізнайтеся також, як склалася доля Олександра Клименка – священика, який переміг на "Голосі країни".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також