Лайм

Усик вдягнув до Залужного унікальну вишиванку - що про неї відомо

Вишита сорочка була виготовлена ​​спеціально для боксера

Український боксер Олександр Усик зустрівся з послом України у Великій Британії Валерієм Залужним, колишнім головнокомандувачем ЗСУ. Зустріч відбулася 25 липня в Лондоні в межах благодійної акції "Автомобілі для України".

Читайте також: Лієв Шрайбер виявився фанатом Олександра Усика: історія знайомства світової зірки з українським боксером.

Олександр Усик у Лондоні Фото: instagram.com/usykaa

На зустріч із Залужним Усик одягнув унікальну вишиванку Etnodim, яку український бренд розробив спільно з United24 для амбасадорів фандрейзингової платформи. Для чемпіона світу з важкої ваги, який є послом організації з жовтня 2022 року, дизайнери створили персоналізовану вишиту сорочку молочного кольору і додали елементи, пов'язані з боксером.

Фото: instagram.com/usykaa

Вишиванку Усика прикрашає червоно-чорний геометричний орнамент, взятий з рушника Східного Поділля, звідки родом батьки Олександра.

Вишиванка як у Усика виготовлена лише в двох екземплярах. Перша – у боксера, друга була розіграна серед тих, хто зробив пожертву на відновлення ліцею у селі Бузова Бучанського району Київської області.

Олександр Усик на зустрічі з Валерієм Залужним Фото: instagram.com/shtefutsa

Унікальні вишиванки були створені для 13-ти послів United24, серед яких, окрім Олександра Усика, - український футболіст Андрій Шевченко, американський актор Лієв Шрайбер, зірка серіалу "Вікінги" Кетрін Винник, американська співачка і акторка Барбара Стрейзанд, голлівудська зірка з України Іванна Сахно та інші.

Олександр Усик Фото: instagram.com/u24.gov.ua

Завдяки донатам платформа зібрала 201 425 доларів на відновлення Бузівського ліцею, а переможці благодійного розіграшу отримали вишиванки, як у амбасадорів United24.

Іванна Сахно, Мішель Азанавіцюс, Кетрін Винник, Андрій Шевченко Фото: instagram.com/u24.gov.ua

Варто зауважити, що вишиванка українського бренду Etnodim також є і у Володимира Зеленського – у ній глава нашої країни з'явився в День вишиванки у 2024 році. Вишита сорочка президента виконана з чорного льону та прикрашена білим орнаментами рівнового хреста, булави, меча, дубового листя, стилізованого герба та інших. Візерунки несуть у собі символи сміливості, міцності, боротьби та історичного шляху України. Ціна вишиванки як у Зеленського – 3 960 грн.

Володимир Зеленський у вишиванці Etnodim Фото: instagram.com/zelenskyy_official

Раніше Олена Зеленська вдягла на публічний захід особливу брошку – що символізує прикрасу.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також