Лайм

Данилко розповів про страхи українських артистів щодо російських колег

Артист прокоментував свою участь на фестивалі в Юрмалі

Цьогорічний фестиваль Лайми Вайкуле в Юрмалі знову зібрав українських артистів. Латвійська співачка, яка підтримує нашу країну і засуджує агресію РФ, запросила на Laima Rendzezvous Jurmala кількох зірок з України, проте поїхали туди не всі. Від виступу на одній сцені з "хорошими росіянами" відмовилися Надя Дорофєєва і Оля Полякова, до Латвії доїхали лише Макс Барських, Alekseev, Настя Каменських з Потапом та Андрій Данилко.

Останній встиг оскандалитися не лише спілкуванням російською зі сцени, а й кількома російськомовними інтерв'ю. В одному з них український артист, який виступає в образі Вєрки Сердючки, відповів на хейт українців і пояснив, чому, на його думку, українські колеги відмовилися їхати на фестиваль.

Читайте також: "Потап був. І для деяких українців це виглядало трохи дивно": Слава Дьомін про Юрмалу.

Андрій Данилко і Лайма Вайкуле Фото: instagram.com/laima_vaikule_official

В інтерв'ю "И Грянул Грэм" Данилко сказав, що розуміє людей, яким неприємно чути російську з вуст українця, але є ті, хто "переграє". І додав, що саме через страх бути розкритикованими в Україні, його колеги відмовилися взяти участь у заході.

"Я розумію цих людей. Це може зачіпати їх, я маю на увазі російську мову. Є деякі, яким хочеться сказати: "Друзі, не перегравайте. Ось не перегравайте, будь ласка". Момент того, що ти: "Ось, поїхав до Лайми"... Багато артистів не поїхали, боячись хейту, - переконаний Данилко. - Я кажу, друзі, послухайте: "Я - українець, я патріот, я там народився. Я вважаю ось так". Я вважаю, навпаки, що Лайма створює такий майданчик, і це вкотре нагадує, що йде війна".

Читайте також: Верку Сердючку захейтили через виконання російськомовних пісень у Києві.

Варто зауважити, що Макс Барських і Alekseev, які також прийняли пропозицію Лайми Вайкуле, відмовилися від російської мови в Юрмалі. Як пише МУЗВАР, українські виконавці спілкувалися з журналістами англійською.

Також Данилко пояснив, чому продовжує виконувати за кордоном свої російськомовні хіти.

"Це старі пісні Вєрки Сердючки. Це як старі фотографії з дитинства, де я в піонерському галстуку. Мені що їх розірвати тепер? Я занурюю людей цими піснями в той мирний час, коли всім було добре. І люди хочуть підспівувати, а не хочуть: як він їх переклав", – прокоментував артист.

Раніше Данилко дав пораду тим, кому не подобається його російська мова – у мережі дали гідну відповідь.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також