Лайм

Де зараз Катерина Кузнєцова - українська акторка, яка жила в Росії і була заміжня за росіянином

Що відомо про життя і громадянську позицію артистки

Катерина Кузнєцова – українська акторка театру і кіно. Вона народилася у Києві, але понад десять років жила та будувала кар'єру в Москві. Після початку повномасштабного вторгнення киянка зайняла чітку позицію і назавжди виїхала з Росії, засудивши російську агресію. Де зараз знаходиться зірка російського серіалу "Кухня" і як складається її кар'єра - далі у матеріалі theLime.

Читайте також: Міняла підгузки літнім людям: як війна змінила життя зірки українських серіалів Таїсії Щурук.

Фото: instagram.com/katykino

Кузнєцова народилася 12 липня 1987 року в сім'ї українського футболіста Олега Кузнєцова і легкоатлетки Алли Борисенко. З дитинства займалася вокалом і навіть мріяла стати оперною співачкою, втім зрештою вступила до театрального, де закохалася у театр.

Під час навчання у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого Катя підробляла телеведучою і знімалася у кліпах.

Дебют у кіно відбувся у 2006 році у серіалі "Повернення Мухтара-2", де Кузнєцова зіграла спортсменку. Після її почали запрошувати зніматися в російських кінопроектах, а у 2010-му Катерина перебралася в Росію остаточно. В Україні, за словами артистки, робота була лише на телебаченні, а їй завжди хотілося зніматися у кіно і серіалах.

Фото: instagram.com/katykino

"До цього у мене в Росії був проект "Самый лучший фильм 3-ДЭ" - повнометражний фільм. Я прожила три місяці, повернулася назад до Києва і зрозуміла, що мене тягне в Москву. Були цікаві пропозиції, і я вирішила, що буде складно мотатися туди-назад. Прийняла рішення жити в Росії, - розповідала вона в інтерв'ю російській "Медузі" у вересні 2022 року. - Я людина, яка віддана своїй мрії бути акторкою. Тому моя реалізація і бути затребуваною – це було для мене категорично важливо".

В Росії Кузнєцова знялася у серіалі "Кухня", який, за її словами, відіграв важливу роль її житті та кар'єрі. Ставши затребуваною у столиці країни-агресорки, акторка почала зніматися і в Україні, як в українських проектах, так й у спільних російсько-українських фільмах та серіалах.

Читайте на тему: Мав роман з Анною Трінчер: як змінився актор серіалу "Школа" Богдан Осадчук.

Фото: instagram.com/katykino

Попри успішну кар'єру і постійне проживання в Москві, яке тривало 13 років, Катерина не змінювала українське громадянство на російське.

"Ніколи не було цього бажання. Я задовольнялася тим, що спочатку я мала тимчасовий дозвіл на перебування, потім посвідку на проживання. Багато разів [мені] пропонувалося зробити російський паспорт: суто юридично було б простіше в багатьох питаннях. Але я ніколи цього не хотіла і вдавалася до тяганини. Мені важливий паспорт - це моє коріння, моя сім'я, мій рід", - говорила вона.

Фото: instagram.com/katykino

У 2014 році Кузнєцова вийшла заміж за російського актора Євгена Проніна, але їхній шлюб тривав менше року. Останні сім років акторка знаходиться у стосунках з Максимом Апліним – бізнесменом, власником серф-школи на Шрі-Ланці. Коханий українки родом з Росії, але підтримує Україну і планує стати громадянином нашої країни.

"Він планує це зробити, думає про це. Йому соромно, він переживає та всім серцем підтримує Україну", - говорила зірка в інтерв'ю Аліні Доротюк.

Фото: instagram.com/katykino

Повномасштабне вторгнення застало Катерину в Іспанії, куди вона приїхала у відпустку. Акторка одразу хотіла поїхати до Києва, але батьки заборонили їй це зробити. Жити в Росію Кузнєцова не поверталася і одразу розірвала всі зв'язки з країною, яка напала на її батьківщину.

"У мене не стояло питання взагалі. Єдина проблема, з якою я зіткнулася - мені треба було забрати речі, бо я приїхала у відпустку, документи, у мене там два кота. Ось у цьому питання було. У мене на той момент не було підписано жодних знімальних контрактів, тому я була позбавлена цих юридичних питань", - розповідала вона в інтерв'ю латвійському каналу "И Грянул Грэм".

Читайте також: Народила у 39 і знялася для Playboy: де зараз акторка Вікторія Варлей, яка була учасницею "Холостяка".

Фото: instagram.com/katykino

Акторка зізнавалася, що її вмовляли залишитися в РФ і продовжити роботу в кіно, але її позиція була категоричною. "Коли летять ракети в твою країну, більше того на твоїх батьків, ти не замислюєшся про те, чи правильно ти робиш, чи неправильно. Просто треба було швидше забрати свої особисті речі і все", - говорила вона.

Нині Катерина Кузнєцова живе на дві країни – Україна та Іспанія. Акторка відновила свою акторську кар'єру, і по кілька місяців перебуває у Києві, де знімається у повних метрах і серіалах. Також артистка гастролює з театром містами Європи на підтримку нашої країни.

Фото: instagram.com/katykino

Дізнайтесь також, де зараз актор Віктор Жданов, який зіграв Омелька у серіалі "Спіймати Кайдаша".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також