Лайм

Тоді це була норма: Аліна Доротюк зізналася, що зазнала булінгу у школі

Журналістка поділилася власним досвідом

Після нещодавнього скандалу за участю ведучих каналу "Ісландія" Сергія Іванова і Володимира Петрова, які дозволили собі грубі висловлювання на адресу Аліни Доротюк, журналістка порушила важливу тему дитячого булінгу.

На особистій сторінці в Instagram інтерв'юерка поділилася власним досвідом психологічного і фізичного утиску. Як зізналася Аліна, у школі вона піддавалася цькуванню з боку інших дітей, і в ті часи, за її словами, це швидше була норма, аніж щось неприпустиме. Особливо, якщо ти відрізняєшся від однокласниць.

Читайте також: Упирі і стерв'ятники: Єфросиніна засудила поведінку ютуберів Іванова та Петрова, які образили жінок.

Фото: instagram.com/dorotiuk_

"У той час (це початок 2000х) всі купували речі з місцевого базару (я жила і навчалася у Житомирі). Так, вони були типу модні. Але однакові як "під копірку". А мені моя тьотя з Києва привозила речі доньок своїх подруг з фірмових магазинів. Неймовірно стильні. Майже нові. І це виглядало ВАУ у порівнянні з іншими. Як з обкладинок молодіжних журналів (Cool girl - памʼятаєте ж). Звісно, я їх носила. Але знаєте, що переважно долітало услід, коли я проходила шкільним коридором? Кугутка", - поділилася Доротюк.

Журналістка зізнається, що її не травмували словесні образи, адже вона завжди була сильною і не звертала уваги на думку інших. Для Аліни були важливі лише слова її рідних людей, для яких вона завжди була "найкращою" та "взірцем".

Читайте також: Казали ставати на коліна: 10-річна акторка Фрося Мельник розповіла про знущання у школі.

В якийсь момент агресія з боку кривдниць загострилася і перейшла на фізичний рівень. Але Доротюк і тут не дала себе образити.

"Одного разу тусовка "модних" дівчат вирішила силою мене провчити. Мабуть, ви гадаєте, що тут я нарешті розгубилася? Ніт! Більше того - я худюща повалила іхню "ватажка", яка була у ваговій категорії вдвічі більшою за мене, і, поглянувши на інших, застережила: зі всіма не впораюся, але цій обличчя зцарапаю до крові. З тих пір мене не зачіпали. І образливих слів на свою адресу я також не чула. У всіх я враз почала викликати повагу", - розповіла вона.

Фото: instagram.com/dorotiuk_

Ведуча додала, що вона в жодному разі не закликає інших робити те саме, оскільки будь-яка форма насилля є неприпустимою.

"І я щиро сподіваюся, що сьогодні усі подібні спроби знущань і принижень у навчальних закладах жорстко присікаються вчителями і педрадою. Та відповідними органами. Власне, як і має бути у цивілізованому світі, - зазначила вона. - Бережіть себе. І ніколи не давайте в образу. Бо тільки від вас залежить, як вас сприйматимуть оточуючі. Обійняла кожного, кому довелося пережити більш травматичний досвід дитячого булінгу. Адже діти - найжорстокіші у його прояві. На жаль".

Раніше Даша Астаф'єва розповіла як її били за нестандартний одяг.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також