Лайм

На Венеціанському фестивалі показали пропагандистську документалку "Русские на войне": в мережі хвиля обурення

На 81-му Венеціанському міжнародному кінофестивалі поза конкурсом показали пропагандистський документальний фільм росіянки Анастасії Трофімової "Русские на войне" (Russian at war). У мережі обурилися, що поки Україна зазнає щоденного цинічного обстрілу з боку росіян, команда фестивалю допускає стрічку, яка зображує окупантів "звичайними" людьми і виправдовує воєнні злочини, які вони скоюють.

Як розповів Телеграм-канал "Що ти знаєш про Бобула?", режисерка описує фільм як "реальное свидетельство ранее невидимой стороны".

Читайте також: "Росіяни в'їхали на Венеціанський кінофестиваль на танку": відома прихильниця України обурилася словами учасниці.

Анастасія Трофімова на фестивалі у Венеції Фото: Getty Images

"Невидимой стороной" Трофімова називає… російських військових, - пояснює авторка. - Більшу частину кадрів знімали на території окупованих Луганської та Донецької областей. Мета режисерки (яка, до речі, в росії не живе) - показати світу, що російські військові не звірі, як їх зображають українські та західні змі, а "обычные люди в необычной ситуации".

Також канал наводить кілька цитат Трофімової з інтерв'ю російському сайту:

Фото: t.me/scho_ti_znaesh_pro_bobula

Режисерка сказала, що вона не дивилася оскароносний фільм "20 днів у Маріуполі", бо, мовляв, у неї не було часу.

"Нема питань, чому такі фільми знімають. Є лиш розчарування, що у "цивілізованого світу" до сих пір є запит на гуманізацію росіян. Над фільмом працювала міжнародна команда (Канада-Франція). І ще більш цинічно ця прем'єра виглядає на фоні того, що Україна буквально тоне в крові ці дні, - написали в Телеграм-каналі. - Але попри весь цей треш, через який опускаються руки, ще більш важливо продовжувати показувати світу, що російські солдати не "обычные люди в необычной ситуации", а таки звірі".

Українці у коментарях не стримували свого обурення.

"Бл*дь, що далі - фільм про те як путін рятує Донбас на Каннському кінофестивалі?";

"Ой бл*ть... с*ки... ну реально вже навіть немає сил... це ж наскільки треба бути упоротими, аби допускати "педофілів розповідати в дитячих садочках, як треба любити дітей"... дніщє";

"Лише тупорила русня може ставити в один ряд військових країни, на яку напали та окупували, з військовими країни, яка напала та окупувала".

Дивіться також, як відома французька акторка Катрін Денєв підтримала Україну на Венеціанському фестивалі у 2022 році.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також