Лайм

Дискримінаційний сором: Хветкевич обурився, що в "Дії" не приймають заяву на одруження від одностатевих пар

Учасник "Холостячки" прокоментував нову функцію застосунку

У "Дії" з'явилася нова функція "Шлюб онлайн". Заяву на одруження може подати лише чоловік і жінка. Андрій Хветкевич, який рік тому зіграв весілля зі своїм партнером Феліпе, обурився, що одностатеві пари не можуть подати заявку на реєстрацію шлюбу через мобільний застосунок.

В Instagram-"історіях" учасник "Холостячки-2" опублікував скріншот якоїсь Єлизавети, якій відмовлено у подачі заяви через те, що її стать збігається зі статтю партнера. Хветкевич назвав це "дискримінаційним соромом".

Читайте також: Роблять вигляд, що це не так: продюсер Завадюк розкритикував зірок, які приховують свою орієнтацію.

Фото: instagram.com/diveeasy

"Ось так виглядає дискримінація в українському урядовому застосунку під назвою "Дія". Щоб подати заяву на одруження, необхідно бути тільки чоловік + жінка", - обурився Андрій.

Фото: instagram.com/diveeasy

Раніше заступник директора Департаменту з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Валерія Ткач пояснювала, що чоловік може направити в "Дію" пропозицію чоловікові, як і жінка жінці, проте на етапі заяви все перевіряється в реєстрах. За чинним законодавством України одностатеві пари не можуть зареєструвати шлюб.

Андрій Хветкевич родом з Дніпра, але вже багато років живе і будує IT-бізнес у США. Також опанувавши професію водолазу, чоловік став шестиразовим рекордсменом України з фрідайвінгу.

Камінг-аут як гей Хветкевич здійснив у серпні 2022 року, після участі у "Холостячці". Після публічного зізнання у соцмережах його підтримали Злата Огнєвіч, за увагу якої він боровся на проекті, а також інші учасники реаліті, зокрема, переможець Андрій Задворний.

Весілля Андрія і Феліпе відбулося у травні 2023 року в Мексиці. Серед гостей була й сама співачка, яка називала себе "українською командою для підтримки".

Фото: instagram.com/diveeasy

Після весілля з чоловіком Хветкевич відповів, навіщо брав участь у "Холостячці".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також