Лайм

"До кінця мого життя": дизайнер Олексій Залевський розкрив подробиці своєї невиліковної хвороби

Модельєр був на межі смерті

Український дизайнер Олексій Залевський, екстравагантні речі якого свого часу носили топові артисти, серйозно хворий. Близько року тому модельєр зізнався, що у нього діагностували некроз кісток - захворювання, при якому кісткова тканина руйнується, вражаючи суглоби. Без хірургічного втручання можна залишитися прикутим до ліжка.

У свіжому інтерв'ю Славі Дьоміну засновник бренду ZALEVSKIY зізнався, що йому вже провели першу операцію, кошти на яку допомагали збирати українці. Нагадаємо, що збір відкрила команда проєкту "Наодинці", якій Залевський вперше озвучив свій важкий діагноз. На лікування дизайнеру, який живе на пенсію по інвалідності, зібрали 14 тисяч євро.

Читайте також: Важкохворий дизайнер Олексій Залевський подякував українцям, які зібрали йому кошти на лікування.

Фото: instagram.com/zalevskiy_aleksey

"Я зробив першу операцію і мені пересадили мій кістковий мозок, - розповів 50-річний Олексій. - Ще мають зробити дві операції. Замінюється один суглоб, ти стабілізуєшся, потім замінюється інший суглоб".

Залевський додав, що некроз кісток – невиліковна хвороба, яка потребує регулярного хірургічного втручання.

"Ця хвороба до кінця мого життя, - зізнався він. - Цей суглоб працює в середньому 5-8-10 років. Через 5-8-10 років мені ці два суглоби треба постійно змінювати. Знову наркоз, знову всі ці відновлюючі процеси, знову операція, знову треба це все знімати і міняти. Якщо я доживу ще 10 років, то мені знову доведеться оперуватися і міняти".

Також дизайнер згадав, як опинився на межі смерті. Олексій Залевський кілька днів провів під апаратом ШВЛ.

"Десь у якийсь момент я помер, просто не зрозумів цього. Ти перебуваєш у такому стані і психологічному, і фізичному, що ти вже не розумієш. Весь час в апараті, ти не можеш ні спати, ні бути в реальному світі, - описав він свій стан. - Десь три дні я так провів. Потім мені лікар сказав, що він не вірив, що я виживу".

Раніше Дядя Жора розповів, як змінилося його життя після перенесеного інсульту.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також