Лайм

Важкохворий дизайнер Олексій Залевський подякував українцям, які зібрали йому кошти на лікування

Чоловік звернувся до небайдужих у соцмережах

Українському дизайнеру Олексію Залевському вдалося зібрати необхідну на лікування суму. Нагадаємо, нещодавно він розкрив свій діагноз - некроз кісток. Якщо не лікувати захворювання, то можна залишитися прикутим до ліжка.

Відверто про проблеми зі здоров'ям чоловік розповів в інтерв'ю для проекту "Наодинці", і вже менше ніж тиждень після виходу потрібні кошти були зібрані. Збір на суму 14 тисяч євро відкрила команда програми.

Читайте також: Лікарня і інвалідність: В'ячеслав Узелков розповів про серйозні проблеми зі здоров'ям.

Олексій ЗалевськийФото: facebook

На своїй сторінці у Facebook Залевський оприлюднив пост-подяку. "Дорогі співвітчизники! Я дуже вдячний за вашу підтримку та донати. Ви зібрали необхідну суму. Навіть трохи більше. Залишки суми я перерахую тим, кому потрібна наша допомога. Продовжуйте підтримувати інших - у цьому наша сила. Дякую і намагатимуся ще щось створити", - написав Олексій.

Діагноз некроз кісток у художника по костюмах виявили близько пів року тому, і він не поспішав про нього розповідати, оскільки не хотів спекулювати на подібній темі у той час, як в країні продовжується повномасштабна війна.

"Я не хотів би спекулювати на цій темі, зараз багато військових, яким теж потрібна допомога. Тому і не хотів говорити про це публічно", - говорив він. Також Залевський зізнавався, що не мав бажання просити гроші у друзів чи знайомих, бо вважав це негідним.

Читайте на тему: На тлі онкологічної хвороби батька принц Гаррі відповів, чи повернеться до королівських обов'язків.

Фото: ТСН

Нагадаємо, Олексій Залевський в минулому прославився як талановитий дизайнер, художник по костюмах, режисер-постановник і ведучий шоу. В одязі його авторства з'являлися на різноманітних заходах українські селебріті, адже чоловік вмів дивувати сміливими авангардними поєднаннями. Після хвилі популярності та слави він опинився в не найкращій ситуації: наразі, як зізнавався зірка, він практично не має заробітку, натомість живе на пенсію, яку отримує по інвалідності. Тим не менше, українець продовжує пошуки роботи.

"У мене офіційна пенсія 2070 гривень. Все. Тому так живемо. Я в пошуку роботи. Поки був час, вивчав різні програми для монтажу відео, корекції кольору, постпродакшену. Сам почав колупати свій третій фільм, - казав він. - Поки немає роботи, мені ніхто не пропонував. Попадається за 3-5 доларів на годину примітивна робота. Я був готовий і на неї, але поки що у мене не зрослося".

Фото: facebook

Читайте на нашому сайті: Хвороба Паркінсона помітно його змінила: як зараз виглядає актор Майкл Джей Фокс.

Окрім того, дизайнер продовжує роботу над новим фільмом, хоч і не надто вірить в успіх цієї ідеї:

"Я намагаюся себе налаштувати. Написав сценарій один про війну, але все у фінансовому питанні. Паралельно доробляю фільм вже четвертий рік. Він не на злобу дня, не на тему війни. Він філософсько-фантастичний, випускати його безглуздо".

Для довідки: некроз кісток - це захворювання опорно-рухового апарату, яке характеризується руйнуванням кісткової тканини з порушенням функції ураженого суглоба. Найчастіше зустрічається асептичний некроз головки стегнової кістки, рідше - кісток, що утворюють інші суглоби.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації