Лайм

Агресивно і динамічно розвивається: Валерій Харчишин вперше розповів про невиліковну хворобу сина

Хвороба стала шоком для сім'ї музиканта

Понад шість років тому середньому з трьох синів Валерія Харчишина поставили невиліковний діагноз, який він довго не називав. Музикант розповідав, що хвороба позначилася на розвитку хлопчика, а тепер вперше розкрив симптоми важкої набутої недуги.

У відвертому інтерв'ю Славі Дьоміну лідер гурту "Друга Ріка" поділився, що нейропсихічний розлад у хлопчика виявили у 10 років. Нині хлопцеві 16 років, і батькам нестерпно боляче прийняти той факт, що їхня дитина тепер інша.

Читайте також: Запідозрив його у брехні: Валерій Харчишин розповів про хвилювання за сина у ЗСУ.

Фото: facebook.com/valeriy.kharchyshyn

"Дитина йде від тебе ментально. Учора вона була тією, якою ти пам'ятаєш, якою вона росла у тебе на очах, а сьогодні вона приходить іншою. Таке враження, що її просто поміняли місцями і це не твій син. Хоча зовні ти розумієш, що так, це він. Той же Женя, але...", - зізнався він.

За словами Валерія, ця важка недуга, яку тільки почали діагностувати у 2010 році, невиліковна.

"Вона [хвороба] не лікується. Це не аутизм. Я не знаю, що може бути гіршим, але це не аутизм. Це нейропсихіатрія. Це одна із хвороб, яку почали діагностувати, здається, з 2010 року", - розповів Валерій.

Харчишин додав, що ця хвороба – набута. Викликати її могла інфекція банального стрептокока, який знаходиться у головному мозку та його неможливо вивести з організму, або ускладнення після ГРВІ.

Читайте також: Вціліла лише піч. Валерій Харчишин показав, що залишилося від його будинку під Києвом.

Фото: facebook.com/valeriy.kharchyshyn

Симптоми захворювання вкрай важкі, а сама хвороба агресивно і динамічно розвивається.

"Це сукупність певних особливостей поведінки, симптомів поведінкових і не тільки. Там підключається ще й аутоімунна проблема, синдром Туретта, наприклад, [нейропсихічний розлад, який характеризується рухами тіла, що повторюються, і мимовільним видаванням звуків], ознаки гострого психозу, біполярний розлад, якісь манії, навіть шизоїдного типу, і ще купа всього. А ще регулярні ажитації [психомоторне збудження], коли ти не можеш просто розслабитись поряд зі своєю дитиною 24/7. Він може не спати добу, не спати наступну добу, а потім заснути вдень. Або може просто кричати протягом кількох годин. Ця хвороба дуже агресивно та динамічно розвивається", - поділився музикант.

Фото: facebook.com/valeriy.kharchyshyn

За словами Валерія, ця недуга постійно мігрує і її плутають з іншими хворобами, наприклад малою хореєю - неврологічне захворювання, що частіше виникає в дитячому та юнацькому віці, основним проявом якого є рухові порушення у вигляді посмикувань.

"Вона лікується імуноглобулінами та високими дозами антибіотиків. У нас в Україні є один лікар, який каже, що він вилікував кількох людей, але вони були дорослими", - розповів він.

Також це захворювання, за словами Харчишина, лікують хіміотерапією, яка застосовується при онкозахворюваннях.

"Ми жили в повільному прийнятті та одягання на себе нової моделі існування разом протягом років. І це не можна просто так сказати: "Все, ми звикли. Все, тепер ми його приймаємо, тепер він такий". Якщо ви жили до того десять років, він був розумним хлопчиком, який тягнувся до науки, то ти десять років до цього йшов - ти його бачив, він ріс, ти радів кожній його перемозі, радів разом з ним, коли він усміхався. Я не маю права це говорити, але знаю, що таке смерть. Я втрачав багато людей, і близьких людей. Я вам скажу, що пережити смерть дорослої близької людини - це набагато легше, ніж пережити хворобу сина, коли він стає іншим", - зі сльозами на очах і комом в горлі сказав Валерій.

Нагадаємо, що Валерій Харчишин також виховує синів Івана та Дмитра, останній з другого дня повномасштабної війни боронить країну в лавах ЗСУ. З матір'ю дітей музикант розлучився через 13 років шлюбу. Раніше артист розповідав, що на стосунки з дружиною вплинула хвороба сина.

Фото: facebook.com/valeriy.kharchyshyn

Раніше ми писали, що Тімур Мірошниченко з дружиною Інною зворушили кадрами із названою дочкою.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Вже другий місяць в ЗСУ: учасник гурту KAZKA повідомив, що доєднався до війська

Сопілкар гурту KAZKA Дмитро Мазуряк поповнив ряди ЗСУ і показав фото у військовій формі

Прикро, що татко на війні: дружина Віталія Козловського поділилася успіхами маленького сина

Дружина співака Віталія Козловського Юлія Бакуменко поділилася в мережі першими успіхами їхнього 4-місячного сина Оскара, доки співак служить 

Я сумував: Дан Балан після тривалого мовчання про війну несподівано приїхав в Україну

Молдавський співак Дан Балан приїхав в Україну і показав відео з Буковеля