Лайм

Олена Зеленська на форумі в Києві з'явилася з символічною брошкою українського дизайнера

Цю прикрасу перша леді одягала до короля і подружжя Макронів

Олена Зеленська взяла участь у щорічному Міжнародному форумі культурної дипломатії, який вже вп'яте організували Український інститут і Міністерство закордонних справ України. Для нового публічного виходу перша леді вибрала символічну прикрасу, створену українським дизайнером Русланом Багінським.

Фотографії з заходу дружина президента показала на своїй сторінці в Instagram. У дописі перша леді України розповіла, що мала честь стати частиною панельної дискусії "Роль культурної дипломатії в турбулентні часи".

Читайте також: Олена Зеленська для зустрічі з королевою Швеції одягла свою улюблену брошку з діамантом.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Говорили про те, які нагальні теми можуть посилити голос України у світі, як нам залучити якомога більше культурних амбасадорів з різних секторів, зокрема й з-за кордону. Бо маємо завдання не лише експортувати українську культуру, а й імпортувати до нас світову, адже війна не має стояти на заваді розвитку", – написала Зеленська.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Для участі у форумі перша леді одягла класичний костюм чорного кольору, який поєднала з білою сорочкою. Доповненням строгого образу стала брошка "Полін, Євшан-Зілля" бренду Ruslan Baginskiy. Ця прикраса виготовлялася спеціально для Олени Зеленської для її візиту до Великої Британії з нагоди коронації Чарльза ІІІ у травні 2023 року.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Євшан-зілля - полин, квітка українського степу, що є складовою українського і кримськотатарського фольклору. В українській художній літературі слово "євшан" стало синонімом тяжіння та любові до рідної землі, до свого коріння. За інтерпретаціями старої легенди, духмяний запах полині повертає людей на стежку, що обовязково приведе додому", - описує свою брошку дизайнер.

Фото: instagram.com/ruslanbaginskiy_hats

Раніше ми розповідали, як створювався лонгслів Зеленського для зустрічі з Байденом.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також