Лайм

Клопотенко відповів, чи готував Зеленському і чи спілкується з першою леді

Страви кулінара куштували впливові люди з різних країн

Євген Клопотенко, який приймав у себе в ресторані держсекретаря США Ентоні Блінкена, колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона та інших впливових політиків, зізнався, що єдиний, кого він не годував - Володимир Зеленський.

В інтерв'ю Славі Дьоміну кулінар розповів, що під час повномасштабного вторгнення готувати для президента України заборонено. Те саме стосується і першої леді, хоча до великої війни Олена Зеленська куштувала його страви.

Читайте також: Не приймають подарунки: Клопотенко розповів, як не зміг передати Олені Зеленській банку варення.

Фото: instagram.com/klopotenko

"Це єдиний, кому я не готував, - висловився переможець "МастерШеф" про Володимира Зеленського. - Там не можна готувати. Під час повномасштабного вторгнення навіть першу леді не можна годувати, подарунки не можна передавати, нічого не можна".

Клопотенко особисто знайомий з Оленою Зеленською, але намагається її взайве не турбувати. Усі робочі питання шеф-кухар вирішує через команду першої леді. Проте іноді вони спілкуються, і при кожній зустрічі обіймаються.

Читайте також: Нема доступу: Олена Кравець зізналася, що не спілкується з сім'єю своїх кумів Зеленських.

"Ми обіймаємося, спілкуємося. Я дзвоню її команді. Вона нормальна людина, - висловився Євген про дружину президента. - Я в перший же день, коли її побачив, зайшов в Офіс першої леді і обійнявся, потім думаю: "Блін, це ж перша леді, треба якісь було правила". Вона каже: "Ні". Я кажу: "Хорошо".

Фото: Скріншот

Також ресторатор згадав, як у вересні готував для Блінкена та американської делегації. Клопотенко розповів, що за процесом приготування слідкувала охорона держсекретаря США.

"Було 60 людей десь. Біля кухні стали два чуваки і так три години стояли, дивилися, що відбувається. Я кажу: "Щось будете їсти, вам щось дать?" Якийсь такий діалог у нас був. Вони бачили, що ми з однієї миски даємо всім. Це було спонтанно, швидко, за 3-4 години сказали, приїхали, все перевірили", - згадав Клопотенко.

Що стосується Бориса Джонсона, то, за словами Євгена, колишній британський прем'єр-міністр прийшов в його ресторан "Сто років тому вперед" без попередження, у супроводі лише двох охоронців.

"Він відкрив двері і каже: "У вас є вільний столик?". Біля туалета був один. Він сидів біля туалета, поїв борщ і пішов. Тоді він вже не був прем'єром. А коли він був прем'єром він не приїжджав", - сказав Клопотенко.

Раніше Євген Клопотенко відповів, кому б він відмовив в обслуговуванні у власному ресторані.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також