Соковиті, хрусткі чебуреки з тонкого тіста з бульбашками повітря - хто ж не любить цей популярний фастфуд? Ця страва кримськотатарської кухні є зручним перекусом на ходу, а варіантів її приготування - десятки. Тісто для чебуреків замішують на пиві, молоці, кефірі, горілці або окропі з оцтом, щоб воно не всотувало олію, також відомі і десятки варіантів начинки для них - баранячий, яловичий чи свинячий фарш з цибулею, а також щось значно цікавіше.
Відомий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво пропонує приготувати чебуреки на мінеральній воді із начинкою з різних видів сиру.
Читайте також: Хачапурі на кефірі — суперлегкий рецепт, який завжди вдається.
Завдяки додаванню газованої мінеральної води тісто за цим рецептом вийде тоненьким і еластичним, з хрумкою золотистою скоринкою, вкритою симпатичними пухирцями, а начинка з чотирьох видів сиру — пікантною і ніжною.
Ектор радить використовувати сильногазовану воду для максимального ефекту, а сир краще обирати з сортів, що легко плавиться, чедер або моцарела. Також можна змішати різні види сирів для неоднорідного смаку: звичайного твердого, чедеру, брі та пармезану.
Інгредієнти
Для тіста
- Вода мінеральна газована - 250 мл
- Борошно - 500 г
- Сіль - 3 г
- Цукор - 5 г
- Олія - 20 мл
Для начинки
- Сир твердий - 100 г
- Сир чедер - 100 г
- Сир брі - 70 г
- Пармезан - 30 г
Читайте також: Швидкопіца з лаваша - чудова ідея для сніданку або перекусу.
Як приготувати чебуреки на мінералці
1.У великій мисці змішайте просіяне борошно із сіллю. Додайте мінеральну воду та олію, поступово замішуючи тісто.
2. Вимішуйте тісто, поки воно не стане еластичним і однорідним, приблизно 5-7 хвилин.
3. Загорніть тісто в харчову плівку або накрийте рушником і залиште «відпочити» на 15-20 хвилин.
4. Для сирної начинки натріть твердий сир і чедер на грубій тертці. Брі подрібніть шматочками, пармезан натріть на дрібну терку. Змішайте всі сири разом.
5. Тісто поділіть на 7-8 шматочків і зробіть з них кульки. Розкачайте їх у круглі коржі діаметром 15-20 см.
6. На кожний корж викладіть з одного боку по столовій ложці начинки, залишаючи 1-1,5 см від країв. Накрийте другою половиною тіста і защипайте краї.
7. У великій сковороді розігрійте олію. Смажте чебуреки на середньому вогні по 2–3 хвилини з кожного боку до рум’яного кольору. Переконайтеся, що сир всередині розплавився.
8. Викладайте готові чебуреки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
9. Подавайте чебуреки гарячими, щоб сир всередині залишався тягучим і ніжним. Вони чудово смакують зі сметаною або томатним соусом.
Важливо: стежте, щоб олія була добре розігріта перед смаженням – так чебуреки вийдуть золотистими та хрусткими.
Добре закривайте краї тіста – це можна зробити пальцями або за допомогою вилки.
- Раніше ми розповідали, як приготувати "дуже ліниві" пельмені - так просто ви ще не готували.
- Читайте також на theLime рецепт смачних картопляних книдлів з м'ясом.