Лайм

Як запекти найсмачнішу рибу у фользі - поради від шеф-кухаря Ярославського

Це легка дієтична страва!

Під час запікання риби головним правилом є зробити її соковитою. Для цього найкраще підходить запікання під овочами - смак риби підсилять помідори, болгарський перець і кабачок або цукіні.

Про власний рецепт запікання риби в фользі розповів шеф-кухар Володимир Ярославський. Особливого пікантного смаку запеченій за його рецептом рибі додасть біле вино.

Читайте також: Справжній форшмак від шефині одеського ресторану - рецепт легендарної страви.

Корисні поради від шефа

Дорадо, лосося або судака старайтесь не перетримати в духовці, щоб не пересушити.

Філе коропа, товстолоба треба готувати трохи довше, але тоді слід додавати ще часнику.

Овочі можна брати інші і комбінувати. Але в такому випадку їх краще прогрівати - так вони швидше пустять свій ароматний сік.

Помідори для овочевої "шуби" треба різати тонко або навіть можна пом'яти руками.

Можна використовувати різні сухі трави чи сіль із травами.

Також Ярославський пропонує за бажанням додати до овочів 25 мілілітрів вина. Під час запікання воно випарується, але залишить неповторний аромат і підсилить інші.

"Раджу подавати просто у фользі та з ложкою — бо риба буде у вас в ароматному овочевому бульйоні та дуже соковита. Це легка страва в усіх сенсах. Її сміливо можна їсти ввечері, вона точно не обтяжить шлунок", - зауважив Ярославський.

Читайте також: Бабагануш з баклажанів - приготуйте популярну східну закуску.

Інгредієнти

  • Риба - 200 г
  • Цукіні - 40 г
  • Перець болгарський червоний - 1 кг
  • Томати - 2 шт.
  • Вино біле сухе - 25 мл
  • Сушений чебрець - 3 г
  • Петрушка, гілочка - 5 г
  • Сіль - за смаком

Як запекти рибу у фользі

Підготуйте рибу та овочі: рибу почистьте від кісток, овочі, крім томатів, наріжте брусочками, обсмажте та злегка підсоліть.

На фольгу додайте трохи олії, кілька гілочок петрушки і викладіть рибу, а на неї — теплі підсмажені овочі.

Зверху викладіть порізані помідори та додайте вино. Фольгу щільно закрийте.

Запікайте рибу 20-22 хвилини при 200°С.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Як приготувати італійську чіабату на воді: простий рецепт.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні