Лайм

Хачапурі на кефірі — суперлегкий рецепт, який завжди вдається

Це дуже ситно і смачно!

Хачапурі — це справжнє грузинське свято на нашій кухні, адже це один з найпопулярніших видів грузинської випічки. У 2011 році уряд Грузії навіть запатентував рецепт, зробивши їх національним блюдом. На сковороді чи в духовці - ці коржі з сиром дуже просто і швидко готуються, а кефірне тісто виходить повітряним, пишним і м'яким. Готувати їх можна, хоч щодня, а смакують вони навіть просто до чаю чи замість хліба.

Про те, як приготувати смачне хачапурі, розповіла авторка кулінарного Youtube-блогу "Прості Рецепти з Юлією Шевчук".

Читайте також: Швидкопіца з лаваша - чудова ідея для сніданку або перекусу.

"Хачапурі на пательні - чудовий варіант сніданку всього за 10 хвилин, а ще це дуже ситно і смачно", - розповіла авторка відео.

Інгредієнти:

  • кефір - 300 мл,
  • яйця - 1 шт.,
  • твердий сир - 100 г,
  • сода - 0,5 ч. л,
  • борошно - 100 г,
  • кріп - 10 гр,
  • петрушка - 10 г,
  • зелена цибуля - 10 г,
  • сіль, перець - за смаком,
  • вершкове масло для змащування.

Читайте також: Як приготувати пиріг-равлик з тіста філо - і смачно, і красиво.

Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи - секрет хрумкої скоринки.

Як приготувати хачапурі на кефірі за 15 хвилин

1. Сир натираємо на дрібній тертці.

2. Зелень - петрушку, кріп, зелену цибулю - нарізаємо дрібно. "Можна додати трохи часнику для оригінального смаку", радить Юлія.

3. У глибокій мисці збиваємо яйце, додаємо сіль та перець, а потім вливаємо 300 мл кефіру кімнатної температури і ретельно все перемішуємо вінчиком або ж виделкою.

4. Додаємо 100 г борошна і пів чайної ложки соди, знову все ретельно перемішуємо, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок.

5. До тіста додаємо натертий сир. "Чим більше сиру, тим смачніше", - радить блогерка.

6. Додаємо до тіста нарізану зелень і все знову гарно перемішуємо.

7. Виливаємо частину тіста (всього з цього обсягу тіста має вийти три коржі) на розігріту пательню і смажимо на сильному вогні під кришкою. Коли нижня сторона коржа підсмажиться, перевертаємо хачапурі і смажимо інший бік.

8. Готові хачапурі змащуємо шматочком вершкового масла.

"Це дуже смачний сніданок - обов'язково приготуйте!", - радить Юлія.

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи - секрет хрумкої скоринки.
  2. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.
  3. Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтеся, як зробити цю просту страву.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні