Баклажан під сиром, запечене в духовці до рум'яної скоринки, відмінно підійде як для буденної трапези, так і для святкового столу. А якщо в це блюдо додати помідор і свіжу зелень, то воно заграє новими фарбами.
Поєднання запеченого баклажана з соковитим помідором і пікантною сирною скоринкою дає яскравий незвичайний смак. Така закуска неодмінно порадує ваших близьких і навіть тих, хто не любить овочі запечені. The Lime згадав простий рецепт запеченого баклажана, приготування якого займе у вас мінімум часу.
Для того, щоб приготувати баклажан під сиром, вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
- Баклажан - 1 шт.
- Помідори - 2 шт.
- Сир твердий - 70 г
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, зелень - за смаком
Крок 1: Вимитий баклажан поріжте кружечками товщиною 8-10 мм. Посоліть овочі, складіть в миску і залиште на 30 хвилин, щоб зійшла зайва гіркота.
Крок 2: Потім баклажани промийте під проточною водою і добре просушіть на паперовому рушнику.
Крок 3: Кружочки баклажанів розкладіть на деко, попередньо застелене пергаментним папером. Зверху розкладіть по кілька маленьких шматочків часнику.
Крок 4: Помідори вимийте, обсушіть, наріжте кружальцями і викладіть на баклажан.
Крок 5: Сир натріть на тертці і присипте їм кожен кружечок баклажана з помідором. Поставте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин.
Як бонус пропонуємо вам також відеорецепт з приготування баклажана під сиром в духовці:
- Також читайте на The Lime, як приготувати салат з кабачків , який стане відмінною заміною свіжим овочам в холодну пору року. Ця страва виходить дуже смачною, пряною, а готується дуже легко.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.