Лайм

Баклажан під сиром в духовці: мінімум часу, максимум смаку

Закуска виходить ситною, легкою та смачною

Баклажан під сиром, запечене в духовці до рум'яної скоринки, відмінно підійде як для буденної трапези, так і для святкового столу. А якщо в це блюдо додати помідор і свіжу зелень, то воно заграє новими фарбами.

Поєднання запеченого баклажана з соковитим помідором і пікантною сирною скоринкою дає яскравий незвичайний смак. Така закуска неодмінно порадує ваших близьких і навіть тих, хто не любить овочі запечені. The Lime згадав простий рецепт запеченого баклажана, приготування якого займе у вас мінімум часу.

Для того, щоб приготувати баклажан під сиром, вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • Баклажан - 1 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Сир твердий - 70 г
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль, зелень - за смаком

Крок 1: Вимитий баклажан поріжте кружечками товщиною 8-10 мм. Посоліть овочі, складіть в миску і залиште на 30 хвилин, щоб зійшла зайва гіркота.

Крок 2: Потім баклажани промийте під проточною водою і добре просушіть на паперовому рушнику.

Крок 3: Кружочки баклажанів розкладіть на деко, попередньо застелене пергаментним папером. Зверху розкладіть по кілька маленьких шматочків часнику.

Крок 4: Помідори вимийте, обсушіть, наріжте кружальцями і викладіть на баклажан.

Крок 5: Сир натріть на тертці і присипте їм кожен кружечок баклажана з помідором. Поставте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин.

Як бонус пропонуємо вам також відеорецепт з приготування баклажана під сиром в духовці:

  • Також читайте на The Lime, як приготувати салат з кабачків , який стане відмінною заміною свіжим овочам в холодну пору року. Ця страва виходить дуже смачною, пряною, а готується дуже легко.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати класичну українську паску на дріжджах: найвдаліший рецепт

Як у домашніх умовах приготувати українську паску на дріжджовому тісті, а також як прикрасити її глазур'ю на яєчних білках  

Душа компанії: які знаки Зодіаку найбільш веселі та енергійні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є життєрадісними та активними - у списку опинилися Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії

Як підготувати розсаду до пересадки у відкритий ґрунт: правила, яких варто дотримуватися

Як правильно підготувати місце на грядках перед висадкою розсади, а також коли пересаджувати теплолюбні та морозостійкі рослини