Лайм

Овочева запіканка з баклажанами за годину: простий покроковий рецепт

Побалуйте близьких смачною і корисною стравою

Не секрет, що з баклажанами можна приготувати велику кількість різноманітних страв, починаючи від простих і традиційних і закінчуючи складними кулінарними шедеврами. У топ нескладних рецептів входить овочева запіканка.

Експериментувати з запіканками можна скільки завгодно, але сьогодні пропонуємо приготувати просте перевірене блюдо з безпрограшним поєднанням продуктів. Для приготування запіканки з овочів знадобляться такі інгредієнти: баклажани (2 шт.), помідори (3 шт.), моцарелла (200 г), часник (3 зубчики), сіль, перець (за смаком), сухий базилік (1 ч.л .), оливкова олія (4 ст.л.).

Щоб запекти баклажани в духовці, потрібно дотримуватися наступних кроків.

Крок 1: Баклажани вимити, обсушити і нарізати товстими кружальцями. Овочі посолити і залишити хвилин на 20-30, щоб пішла характерна для "синеньких" гіркота.

Крок 2: Вимиті помідори теж нарізати кільцями. Так само вчинити і з моцарелою.

Крок: 3 Баклажани промити під проточною водою і добре обсушити на паперовому рушнику.

Крок 4: Зубки часнику пропустити через прес і змішати з оливковою олією.

Крок 5: Форму для запікання змастити оливковою олією і викласти по колу овочі, чергуючи з сиром. Посолити, поперчити і посипати базиліком. Зверху рівномірно розподілити часникову суміш і відправити в розігріту до 200 градусів духовку. Через 25-30 хвилин баклажани в духовці будуть готові.

Дивіться також в якості бонусу корисне відео з рецептом приготування овочевої запіканки.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні