Лайм

Онуки відкрили холодильник померлої бабусі та забезпечили собі життя на роки - і справа не в запасах їжі

Після смерті бабусі онуки запросили до її будинку аукціоніста. Виявилося, не дарма

У будинку покійної британки, а точніше в морозильній камері її холодильника, знайшли схованку з коштовностями. Як вдалося встановити експертам, деякі з них датуються XVI століттям, а загальна їх вартість оцінюється в 100 тисяч фунтів стерлінгів (3,2 млн гривень).

Припускаючи, що в будинку бабусі знайдеться чимало цінних речей, внуки запросили аукціоніста Піппу Кідсон-Трігг. Спеціаліст оглянула житло і всілякі місця, які могли б використовуватися у якості схованок, але справді цікаві речі вона знайшла саме в морозильній камері холодильника, пише Daily Mail.

"Багато людей того покоління ховали вдома коштовності для збереження <...> Рідні не знала напевно, де і що могла ховати пенсіонерка, вони лише розповіли, що в 60-х вона була доволі заможною і скуповувала дорогі речі у ювелірів та аукціоністів Лондона", - розповіла фахівець.

У морозильній камері поруч з запасами м'яса та інших продуктів зберігалися старовинні прикраси, в тому числі підвіска у вигляді пелікана вартістю близько 30 тисяч фунтів стерлінгів. Крім них знайшли італійський кулон XVII століття з сапфіром та рубіном, який попередньо оцінили у 15 тисяч фунтів стерлінгів.

"Крім цього, ми знайшли квитанції і документи на більшість коштовностей. Папери підтверджували їх унікальне походження", - додала аукціоніст.

В цілому ж в будинку покійної пенсіонерки знайшлося 30 прикрас, в тому числі золоті та срібні каблучки, кулони, сережки та браслети. Всі знайдені коштовності виставлять на аукціоні в місті Суіндон вже 13 листопада.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

У них чудове почуття стилю: які знаки Зодіаку вміють красиво одягатися

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які красиво одягаються і завжди мають стильний вигляд - Терези, Леви, Близнюки, Тельці

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як у домашніх умовах приготувати швидку паску з бездріжджового тіста, щоб урізноманітнити святкове меню своєї родини на Великдень 

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь