Лайм

Як приготувати смачну шарлотку з яблуками: рецепт, поради та типові помилки

Смачний і простий пиріг до чаю

Шарлотка - знаменитий десерт, який являє собою пиріг з яблук, запечених в легкому тісті. Незважаючи на те, що рецепт шарлотки досить простий, багато хто скаржиться, що в них ніяк не виходить зробити це блюдо правильним. У цьому матеріалі ми розповімо вам, чому так виходить.

Отже, для приготування справжньої шарлотки вам знадобляться наступні інгредієнти: яблука кисло-солодкі (1 кг, важливо брати саме кисло-солодкі, адже тоді у десерту буде той самий приємний смак), яйця (8 шт.), цукор (2 ст.) , борошно (2 ст.), ванілін (2 г), рослинна олія (1 ч. л.), кориця (за бажанням).

Крок 1: Яйця потрібно змішати з цукром і ваніліном. Потім суміш слід збити міксером. На цьому етапі багато хто припускається великої помилки - деякі збивають майбутнє тісто замало. Щоб все зробити правильно, потрібно збивати яєчно-цукрову суміш до тих пір, поки вона не перетвориться на світлу щільну піну.

Крок 2: Додати в суміш борошно, ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Додавати потрібно максимально акуратно і поступово. Не поспішайте, випічка не любить поспіх.

Крок 3: Ще одна популярна помилка - не чистити яблука. Їх обов'язково потрібно помити, витерти і очистити від шкірки. Потім нарізати на маленькі часточки.

Крок 4: Форму для випічки змастити олією і присипати борошном.

Крок 5: Викласти на дно половину яблук. Можна трохи присипати їх корицею.

Крок 6: Залити яблука тістом і викласти зверху другу частину яблук. Присипати майбутню шарлотку корицею.

Крок 7: Відправити пиріг в духовку на півтори години при температурі 180 градусів.

Крок 8: Готову шарлотку остудити, нарізати на порції, за бажанням прикрасити цукровою пудрою або ванільним морозивом і подавати до столу.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні