Лайм

Класичний капусняк із пшоном за годину: простий рецепт і поради приготування

Кращий рецепт популярної страви для всієї родини

Капусняк - ситне і смачне блюдо традиційної української кухні. Вся принадність цього супу в тому, що він може замінити повноцінний обід. Також його досить просто приготувати самостійно, якщо знати деякі хитрощі і слідувати рецепту, який ми опишемо в цьому матеріалі.

Отже, для приготування супу вам знадобляться наступні інгредієнти: бульйон з будь-якого м'яса або птиці на ваш смак (1 л), квашена капуста (250 г), картопля (4 шт.), морква (2 шт.), часник (2 зубчики) , цибуля (2 шт.), пшоно (0.5 склянки), томатна паста (2 ст. л.), борошно (1 ст. л.), сіль і перець (за смаком).

Крок 1: Всі овочі потрібно ретельно помити і почистити.

Крок 2: Картоплю нарізати на невеликі шматочки, пшоно промити, цибулю, часник і моркву дрібно порубати, квашену капусту промити холодною водою.

Крок 3: Налити бульйон в каструлю, покласти туди картоплю і пшоно і довести до кипіння.

Крок 4: Зробити мінімальний вогонь, додати сіль і перець і залишити варитися, періодично перемішуючи.

Крок 5: Цибулю і часник обсмажити на олії близько 5 хвилин, потім додати моркву і готувати ще 5-7 хвилин.

Крок 6: Додати на сковороду томатну пасту, трохи посолити і залишити гаситися під кришкою 5 хвилин.

Крок 7: Всипати борошно, швидко перемішати і одразу ж зняти з вогню.

Крок 8: Коли картопля буде готова, дістати половину і розім'яти в пюре.

Крок 9: Додати в бульйон пюре, овочеву зажарку, ретельно все перемішати і довести до кипіння. Потім всипати капусту і виглючити вогонь.

Крок 10: Перед подачею супу потрібно дати настоятися мінімум 20 хвилин. Подавати капусняк слід зі сметаною.

  • Читайте також, як приготувати смачний жульєн. Чи плануєте смачний стіл на зимові свята, але вам набридли звичні страви? У цьому матеріалі ми розповімо, як приготувати оригінальне частування, яким ви точно зможете здивувати своїх гостей.

  • Раніше The Lime розповів, як приготувати відмінне фуа-гра вдома. Мало хто знає, що зробити це частування можуть не тільки французькі майстри кулінарії, а й будь-яка господиня. Потрібно тільки знати кілька хитрощів.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні