Різдво важко уявити без традиційної страви - куті. Але багатьох господинь трохи бентежить процес приготування цього частування, адже він досить складний. Спеціально для вас ми знайшли рецепт різдвяної куті, який відніме всього 30 хвилин вашого часу. Також для нього знадобляться найпростіші продукти.
Для приготування швидкої куті вам потрібні такі інгредієнти: рис (200 г), мак (100 г), горіхи волоські (50 г), родзинки, курага або інші сухофрукти (50 г), мед (3 ст. Л.).
Крок 1: Для початку потрібно замочити сухофрукти і горіхи в дуже теплій, майже гарячій воді. Сухофрукти і мак треба залишити постояти на 30 хвилин, горіхи можна тримати трохи менше, 15-20 хвилин.
Крок 2: Поки інгредієнти замочуються, готуємо рис. Для цього його потрібно промити під проточною водою і зварити до готовності, як зазвичай. Цей процес займе приблизно 15-20 хвилин. З готової каші потрібно злити гарячу воду, потім слід дати рису трохи охолонути. Щоб прискорити цей процес, можна промити рис холодною водою і процідити через сито або дрібний друшляк.
Крок 3: Горіхи потрібно очистити від шкірки і подрібнити за допомогою качалки або блендера.
Крок 4: Тепер залишилося тільки змішати варений рис, мак, горіхи, сухофрукти та мед. Якщо мед занадто густий, його можна трохи підігріти на слабкому вогні. Кутя готова!
- Читайте також, як приготувати вдома прохолодний айран і врятувати себе на ранок після свята.
- Раніше The Lime опублікував покроковий рецепт глінтвейну. У нашому матеріалі ми розповіли про всі хитрощі приготування напою і секрети з приправами.
Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.