Лайм

В Австралії з лікарні втік бабуїн з двома "дружинами": його збиралися стерилізувати

Тріо втікачів ховалося від поліції більше години, але рука закону все одно їх наздогнала

25 лютого в Сіднеї три бабуїна вирвалися на свободу під час транспортування в лікарню, де один з них (самець) мав пройти вазектомію, пише The Guardian.

Фото: Pixino.com

Перші повідомлення про втечу тварин прозвучали в ефірі сіднейського радіо 2GB: шокований чоловік сказав ведучому, що тільки-но бачив групу бабуїнів.

"Приятель, я абсолютно серйозний, я в Королівському госпіталі принца Альберта, тут 6 поверхів, я просто дивився на парковку... і на парковці було три бабуїна, - сказав він. - Я серйозно. У них навіть були блискучі червоні дупи".

Фото: Twitter

У вівторок ввечері поліція штату Новий Південний Уельс підтвердила, що вони зловили приматів трохи більше ніж за годину після втечі. Міністр охорони здоров'я штату Бред Хаззард заявив, що бабуїни прямували в дослідницький центр зі своєї колонії, але втекли через несправний замок на вантажівці. Бабуїн-утікач виявився 15-річним лідерів своєї зграї. Щоб він поводився спокійніше, у подорожі його супроводжували дві молоді самки.

"Йому потрібна була вазектомія, тому що у нього не було бажання продовжувати розмножуватися. Інакше довелося б вивести його зі зграї, - сказав міністр. - Таким чином, він може залишатися зі своєю родиною до старості".

Хаззард додав, що після невдалої спроби втечі бабуїни відпочивали і ласували бананами, паприкою, яблуками і хлібом. У зв'язку з інцидентом операцію перенесли на один день. Після стерилізації тріо відправитися назад в колонію, де їх чекає ще чотири самки.

Фото: Twitter

У 2016 році газета Sydney Morning Herald повідомила, що в Сіднеї була виведена колонія бабуїнів для медичних досліджень. Представники Університету Сіднея заявили, що хоча дослідження на приматах обмежені, "невелика кількість тварин" все ще тестується.

  • Старий пес усиновив покинуте кошеня, і фото їхньої родини закохує з першого погляду. Ще один доказ, що любов не знаю віку, виду і породи!
  • Господар клонував собаку, яка врятувала його вагітну дружину від смертельної небезпеки. Так родина хотіла познайомити героя з дітьми, яких він врятував.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги: тварини

Читайте також

Як приготувати класичну українську паску на дріжджах: найвдаліший рецепт

Як у домашніх умовах приготувати українську паску на дріжджовому тісті, а також як прикрасити її глазур'ю на яєчних білках  

Душа компанії: які знаки Зодіаку найбільш веселі та енергійні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є життєрадісними та активними - у списку опинилися Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії

Як підготувати розсаду до пересадки у відкритий ґрунт: правила, яких варто дотримуватися

Як правильно підготувати місце на грядках перед висадкою розсади, а також коли пересаджувати теплолюбні та морозостійкі рослини