Лайм

Британець потрапив до Книги рекордів Гіннесса, адже він - найстаріша людина на планеті

Боб Вейтон вийшов на пенсію ще у 1973 році

Житель графства Гемпшир Боб Вейтон потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найстаріша людина на планеті. Чоловік народився 29 березня 1908 року у багатодітній родині, і сьогодні йому вже 112 років.

Як пише The Guardian, зараз Вейтон проживає в одному з британських будинків для людей похилого віку. У зв'язку з епідемією коронавіруса і необхідністю дотримуватися ізоляції особисто вручити сертифікат чоловікові поки не вдалося.

У Боба Вейтона велика родина - троє дітей, 10 онуків і 25 правнуків. У житті чоловік і його дружина багато подорожували, поки остаточно не влаштувалися у Британії. До самого виходу на пенсію у 1973 році Вейтон працював викладачем морського машинобудування в одному з університетів Лондона.

За роки життя чоловік пережив так звану іспанку - Пандемію іспанського грипу, переніс кілька серйозних операцій, але введені нещодавно обмеження у зв'язку з пандемією коронавіруса його засмутили. "Я трохи засмучений, але це ще одна ситуація, в якій потрібно просто прийняти те, що відбувається", - зазначив він.

Попереднім рекордсменом з довголіття був фермер з Японії Тітецу Ватанабе. Чоловік помер 23 лютого, і на момент смерті його повний вік становив 112 років і 355 днів.

"Не скажу, що це приємно чути, але я дуже радий, що зміг так довго прожити і завести стільки друзів", - відповів на це Боб Вейтон.

  • 101-річний житель Італії став героєм соцмереж, адже він переміг коронавірус і пережив "іспанку". Користувачі мережі побачили в ньому нового суперника Єлизавети II.
  • Принц Чарльз переміг коронавірус і його історія знову зробила 93-річну Єлизавету II зіркою мемів про безсмертя. Тут ми зібрали кращі з них.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Хочуть бути головними: які знаки Зодіаку прагнуть домінувати над іншими

Астрологи назвали три знаки Зодіаку, які намагаються у всьому домінувати над іншими людьми – серед них Леви та Овни

Що робити з блідою розсадою перцю та баклажанів: допоможе просте підживлення

Бліда розсада перцю та баклажанів - у чому причина, чим підгодувати, щоб вона стала зеленою та міцною - поради городникам

Онігірі – рисові трикутнички з начинкою: блогерка показала, як приготувати кулінарну новинку

Як у домашніх умовах зробити рисові трикутники з консервованим лососем під назвою онігірі, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї