Лайм

Задумалися над великоднім меню? Ось шпаргалка з оригінальними ідеями до свята

Що приготувати на Великдень для всієї родини

На Великдень всі намагаються зібратися з близькими і влаштувати смачне застілля. Щоб ваш стіл був не тільки красивим, смачним і корисним, але і незвичайним, ми зібрали найоригінальніші ідеї великодніх закусок. На їх приготування піде зовсім небагато часу. Також вам знадобляться найпростіші продукти.

Корисний "Кіндер"

Щоб порадувати дітлахів, можна приготувати оригінальні "Кіндери" своїми руками. Вам знадобляться: шоколадні яйця, сир, трохи ваніліну, родзинки, мед, горіхи (за бажанням). Також можна додати ягоди, банани або інші дрібно нарізані фрукти. Розділіть шоколадні яйця на половинки. Потім зробіть начинку. Для цього просто змішайте між собою всі інгредієнти за смаком, щоб вийшла солодка однорідна маса.

Покладіть начинку в "шкарлупки" і з'єднайте половинки між собою. Такий десерт вийде набагато більш корисним і ситним, ніж звичайне порожнє шоколадне яйце.

Фото: brjunetka.ru

Яйця з сиром і часником

Продукти: курячі яйця 6 штук, часник 1-2 зубчики, твердий сир 120 г, часниковий соус або майонез 3-4 ст. л., пучок зелені, сіль, перець за смаком. Яйця слід відварити і почистити. Потім розрізати навпіл і видалити жовтки. Сир натерти на дрібній тертці, зелень дрібно нарізати, часник пропустити через прес.

Змішати жовтки і всі інші інгредієнти, додати до них соус і спеції і розім'яти все виделкою до отримання однорідної густої маси. Потім акуратно наповнити начинкою половинки білків, прикрасити зеленню і подавати до столу.

Фото: lh3.googleusercontent.com

Сирна паска без випічки

Сирна паска - ще одне традиційне частування на Великдень. Це частування не вимагає випічки, робиться дуже просто і відмінно підійде навіть тим, хто строго стежить за своєю фігурою. У нашому окремому матеріалі раніше ми поділилися з вами простим рецептом сирної паски, з яким впорається будь-який новачок.

Фото: lh3.googleusercontent.com

Закуска "Морквинка"

Вам потрібні такі продукти: 230 г вершкового сиру, 50 г сиру чеддер, пачка солоних крекерів, 3 пір'їнки зеленої цибулі, 1 ст. л. майонезу, 1 ч. л. білого оцту, 1 ч. л. вустерширського соусу, 0,5 ч. л. гірчичного порошку, 0,5 ч. л. часникового порошку, петрушка і інша зелень, сіль і спеції за смаком.

Всі інгредієнти, крім печива, зелені та сиру, потрібно акуратно змішати між собою. Потім подрібнити за допомогою блендера до отримання однорідної густої маси. Викласти на тарілку у формі морквини, потім із зелені зробити бадилля, а чир чеддер натерти і розкласти зверху. З боків тарілки викласти крекер, щоб його можна було брати і вмочати у закусу.

Фото: lifehacker.ru

Курчатка

Вам знадобляться 6 курячих яєць, 2 ст. л. майонезу, 2 ч. л. гірчиці, 1 невелика морква, щіпка солі і чорний перець горошком. Для початку відваріть яйця круто, остудіть їх під холодною водою і почистіть від шкаралупи. Потім акуратно відріжте чверть яйця, дістаньте жовток і зробіть на лінії розрізу білка "зубчики".

Жовток змішайте з гірчицею і майонезом, потім додайте спеції і ретельно перемішайте. Перекладіть цю суміш в кондитерський мішок і акуратно наповніть нею білки. Потім помістіть на голову майбутнього курчати капелюшок, виріжте з моркви маленькі трикутники, щоб зробити курчатам дзьоби і лапки. А з перцю-горошку зробіть очі.

Фото: lifehacker.ru

Фруктовий лід

Це простий, корисний і смачний десерт, який відмінно підійде навіть тим, хто стежить за своєю фігурою. Для приготування вам знадобляться 500 мл води, 250 мл фруктового соку з м'якоттю, 200 г цукру, 1 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку і пакетик желатину.

Желатин потрібно розчинити у воді і залишити на 5 хвилин, потім разом з цукром поставити його на плиту і довести до повного розчинення на повільному вогні. Після цього слід додати свіжий сік, перемішати і через хвилину зняти з плити. Процідити через сито, остудити і додати лимонний сік. Перелити масу в формочки і відправити в морозилку на 2 години.

Фото: lifehacker.ru

Яйця з паштетом

Інгредієнти: курячі яйця 6 штук, паштет курячий 1 банка, зелень 1 пучок. Для початку відваріть яйця круто, остудіть і почистіть від шкаралупи. Потім видаліть жовтки, вони в цьому рецепті не використовуються, тому можна залишити їх для якоїсь іншої страви. Заповніть білки паштетом і посипте зверху дрібно нарізаною зеленню. Також можна трохи полити закуску майонезом.

Фото: jrati.ru

  • На Великдень всім хочеться порадувати близьких чимось смачним, корисним і оригінальним. У цьому матеріалі ми розповімо вам про рецепт паски від переможця шоу "МастерШеф" Євгенія Клопотенко. Дотримуючись простої інструціі ви запросто зможете приготувати десерт не гірше за справжнього шеф-кухаря.

  • Якщо ви вже запаслися корисним рецептом паски, переходимо безпосередньо до того, коли і як пекти великодній хліб, і про які давні традиції варто пам'ятати в дні підготовки до свята.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини

Підійде і для обіду, і для вечері: рецепт ідеальної карбонари від Ектора

Як у домашніх умовах приготувати пасту карбонару з сиром пармезан та підчеревцем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину