Вже цього тижня православні українці відсвяткують Святвечір та Різдво, до яких за традицією готують 12 пісних страв. З напоїв найпопулярнішим на святковому столі став узвар із сухофруктів - теплий ароматний компот, рецепт якого є доволі простим.
Напередодні свят theLime згадав, як приготувати і подати ароматний узвар, який чудово доповнить меню на Різдво.
Для приготування узвару нам знадобиться всього три інгредієнти: суміш сухофруктів (200 г), вода (3-4 л), цукор (6-8 ст. ложок).
Добре промийте сухофрукти. Залийте водою і дайте їм настоятися не менше 4 годин. Як варіант, фрукти можна замочити з вечора, а варити узвар вже вранці.
Доведіть воду з сухофруктами до кипіння та кип'ятіть на середньому вогні близько 10 хвилин. Якщо замочування було тривалим, фрукти розм'якли і не зажадають довгого варіння.
Додайте цукор. Якщо любите солодкі напої, можна додати по 3 столових ложки на літр води в каструлі. Також вже на столі не сильно солодкий узвар можна подавати з медом, що також додасть йому солодкий смак і нотку оригінальності.
Доведіть ще раз до кипіння і залиште під кришкою настоятися. Чим довше він постоїть, тим ароматнішим вийде. Як варіант, зваріть узвар вранці, а на стіл подавайте ввечері або наступного дня.
- Читайте також на theLime 3 рецепти смачної куті на Різдво з різною основою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.