Лайм

Як зварити смачний узвар до різдвяного столу: рецепт і поради

Теплий солодкий напій чудово доповнить святкове меню

Вже цього тижня православні українці відсвяткують Святвечір та Різдво, до яких за традицією готують 12 пісних страв. З напоїв найпопулярнішим на святковому столі став узвар із сухофруктів - теплий ароматний компот, рецепт якого є доволі простим.

Напередодні свят theLime згадав, як приготувати і подати ароматний узвар, який чудово доповнить меню на Різдво.

Фото: Pixabay

Для приготування узвару нам знадобиться всього три інгредієнти: суміш сухофруктів (200 г), вода (3-4 л), цукор (6-8 ст. ложок).

Добре промийте сухофрукти. Залийте водою і дайте їм настоятися не менше 4 годин. Як варіант, фрукти можна замочити з вечора, а варити узвар вже вранці.

Доведіть воду з сухофруктами до кипіння та кип'ятіть на середньому вогні близько 10 хвилин. Якщо замочування було тривалим, фрукти розм'якли і не зажадають довгого варіння.

Додайте цукор. Якщо любите солодкі напої, можна додати по 3 столових ложки на літр води в каструлі. Також вже на столі не сильно солодкий узвар можна подавати з медом, що також додасть йому солодкий смак і нотку оригінальності.

Доведіть ще раз до кипіння і залиште під кришкою настоятися. Чим довше він постоїть, тим ароматнішим вийде. Як варіант, зваріть узвар вранці, а на стіл подавайте ввечері або наступного дня.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами