В останній місяць зими, коли навколо все сіре та безрадісне, потрібно піднімати собі настрій усіма можливими способами. Один з них - спекти ароматний десерт. І якщо ви вже робили имбирно-лимонний чізкейк, пропонуємо спробувати Баскський чізкейк. theLime вирішив поділитися з вами його рецептом і порадами з приготування.
Баскський спалений чізкейк - десерт, який м'який кремовий в центрі, але затверділий із країв.
Автор цього твору - шеф Сантьяго Рівера з Сан-Себастьяна (Іспанія). Йому хотілося, щоб десерт готувався максимально просто, і він цього досяг, адже в складі цього чізкейку всього лише 5 основних інгредієнтів, і він готується без використання водяної бані.
Інгредієнти на 8 порцій: крем-сир Philadelphia (600 г), вершки 33% (400 мл), курячі яйця (4 шт.), цукрова пудра/цукор (150 г), кукурудзяний крохмаль (30 г), сіль (1 ч. л.), лимонний сік (1 ст. л.), екстракт ванілі (1 ч. л.).
Приготування:
Порада: Дуже важливо, щоб всі інгредієнти були кімнатної температури.
Включаємо духовку і розігріваємо її до максимальної температури - 240-260°С.
Для випічки цього чізкейку знадобиться роз'ємна кругла форма і два листа пергаментного паперу. Спочатку викладаємо перший лист акуратно і рівномірно, не обрізаючи кінчики пергаменту. Другий лист спочатку мнем у руці, а потім розправляємо і так само викладаємо поверх першого аркуша.
У мисці змішуємо крем-сир, яйця і цукрову пудру (або цукор), крохмаль, все ретельно перемішуємо.
У вершки додаємо ванільний екстракт і з'єднуємо з сирною масою.
Потім вливаємо лимонний сік.
Порада: Перемішувати інгредієнти потрібно акуратно, не збиваючи. Краще це робити вінчиком без механічного втручання.
Виливаємо отриману суміш в застелену пергаментним папером форму.
Ставимо в добре розігріту духовку і випікаємо при температурі 260°-300 ° приблизно 35-37 хвилин.
Порада: Якщо максимальна температура вашої духовки 220°-240°, то потрібно стежити і дивитися. В середньому при такій температурі його необхідно пекти хвилин 35 і потім включити режим гриль і спалити корочку.
Порада: Не можна знижувати t° в процесі приготування.
Виймаємо з духовки, серединка повинна залишитися нестійкою і при струшуванні тремтіти "як желе".
Порада: Цей чізкейк не можна протикати під час випічки, щоб перевірити готовність.
Чекаємо, щоб чізкейк охолов, потім відправляємо його в холодильник на 5-7 годин.
Порада: Перед подачею краще нарізати чізкейк гарячим ножем, занурюючи його в гарячу воду і протираючи після.
- Раніше ми розповіли про те, як приготувати традиційне блюдо британської кухні пастуший пиріг.
- Читайте також на theLime, як зробити вдома печінкові оладки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.