Лайм

Печемо вдома Баскський чізкейк: рецепт, особливості та поради для приготування

Побалуйте рідних чимось незвичним

В останній місяць зими, коли навколо все сіре та безрадісне, потрібно піднімати собі настрій усіма можливими способами. Один з них - спекти ароматний десерт. І якщо ви вже робили имбирно-лимонний чізкейк, пропонуємо спробувати Баскський чізкейк. theLime вирішив поділитися з вами його рецептом і порадами з приготування.

Баскський спалений чізкейк - десерт, який м'який кремовий в центрі, але затверділий із країв.

Автор цього твору - шеф Сантьяго Рівера з Сан-Себастьяна (Іспанія). Йому хотілося, щоб десерт готувався максимально просто, і він цього досяг, адже в складі цього чізкейку всього лише 5 основних інгредієнтів, і він готується без використання водяної бані.

Інгредієнти на 8 порцій: крем-сир Philadelphia (600 г), вершки 33% (400 мл), курячі яйця (4 шт.), цукрова пудра/цукор (150 г), кукурудзяний крохмаль (30 г), сіль (1 ч. л.), лимонний сік (1 ст. л.), екстракт ванілі (1 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Порада: Дуже важливо, щоб всі інгредієнти були кімнатної температури.

Включаємо духовку і розігріваємо її до максимальної температури - 240-260°С.

Для випічки цього чізкейку знадобиться роз'ємна кругла форма і два листа пергаментного паперу. Спочатку викладаємо перший лист акуратно і рівномірно, не обрізаючи кінчики пергаменту. Другий лист спочатку мнем у руці, а потім розправляємо і так само викладаємо поверх першого аркуша.

У мисці змішуємо крем-сир, яйця і цукрову пудру (або цукор), крохмаль, все ретельно перемішуємо.

У вершки додаємо ванільний екстракт і з'єднуємо з сирною масою.

Потім вливаємо лимонний сік.

Порада: Перемішувати інгредієнти потрібно акуратно, не збиваючи. Краще це робити вінчиком без механічного втручання.

Виливаємо отриману суміш в застелену пергаментним папером форму.

Ставимо в добре розігріту духовку і випікаємо при температурі 260°-300 ° приблизно 35-37 хвилин.

Порада: Якщо максимальна температура вашої духовки 220°-240°, то потрібно стежити і дивитися. В середньому при такій температурі його необхідно пекти хвилин 35 і потім включити режим гриль і спалити корочку.

Порада: Не можна знижувати t° в процесі приготування.

Виймаємо з духовки, серединка повинна залишитися нестійкою і при струшуванні тремтіти "як желе".

Порада: Цей чізкейк не можна протикати під час випічки, щоб перевірити готовність.

Чекаємо, щоб чізкейк охолов, потім відправляємо його в холодильник на 5-7 годин.

Порада: Перед подачею краще нарізати чізкейк гарячим ножем, занурюючи його в гарячу воду і протираючи після.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні