У кожної господині хоча б раз у житті була ситуація, коли консервація вибухала, покривалася цвіллю або була непридатною до вживання через свої смакові властивості. Справа в тому, що важливо не тільки пам'ятати базові правила консервування, а й уникати продуктів, які не варто закривати на зиму. theLime ділиться з вами їх списком.
Деякі сорти огірків
Консервування огірків - одне з найулюбленіших занять багатьох господинь. Однак недосвідченим слід пам'ятати, що не всі сорти огірків придатні для маринування та квашення. Наприклад, салатні огірки без пухирців. Вони в консервованому вигляді швидко розм'якнуть, а також можуть вибухнути. Більш того, не варто закочувати в банки жовті, великі, порожні, товстошкірі, перезрілі, брудні та зіпсовані огірки. Такі огірки вийдуть не апетитними і навіть можуть бути небезпечними для здоров'я.
М'ясо
Всі ми неодноразово бачили м'ясні консерви на полицях супермаркетів. Однак приготувати їх аналог вдома можливо, але не так-то й просто. Справа в тому, що домашня консервація обробляється не такою потужною кількістю тепла. Через це в м'ясній консерві можуть залишатися бактерії і токсини, тому для зберігання в банках ці продукти не годяться.
Риба
Деякі з нас знають, що в рибні консерви домашнього приготування можуть потрапляти гельмінти. Також в такій рибі містяться пуринові сполуки, які шкідливі для людей з хворобами суглобів, подагрою у період загострення. Якщо ви взяли велику або стару рибу для приготування консерви, в ній може міститися деяка кількість ртуті, якій не страшні ні теплові обробки, ні заморожування.
Гриби
Гриби, які були зібрані в лісі, найкраще теж не консервувати. Справа в тому, що під час росту вони здатні вбирати домішки з грунту і важкі метали, які, на жаль, не зможе усунути стерилізація. Більш того, в консервованих грибах найчастіше може бути паличка ботулізму - смертельно небезпечного захворювання. Навіть кип'ятіння не дає гарантії знищення бактерії ботулізму, так як її спори легко витримують нагрівання до +120°C. Щоб уникнути ботулізму, гриби рекомендують сушити.
- Раніше ми розповіли про 5 простих продуктів, які ми часто їмо неправильно.
- Читайте також на theLime, як сушити і правильно зберігати сушені гриби.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.