Лайм

4 продукти, які не варто консервувати на зиму - швидко псуються і не радують смаком

Навіть не пробуйте закривати їх у банки

У кожної господині хоча б раз у житті була ситуація, коли консервація вибухала, покривалася цвіллю або була непридатною до вживання через свої смакові властивості. Справа в тому, що важливо не тільки пам'ятати базові правила консервування, а й уникати продуктів, які не варто закривати на зиму. theLime ділиться з вами їх списком.

Деякі сорти огірків

Консервування огірків - одне з найулюбленіших занять багатьох господинь. Однак недосвідченим слід пам'ятати, що не всі сорти огірків придатні для маринування та квашення. Наприклад, салатні огірки без пухирців. Вони в консервованому вигляді швидко розм'якнуть, а також можуть вибухнути. Більш того, не варто закочувати в банки жовті, великі, порожні, товстошкірі, перезрілі, брудні та зіпсовані огірки. Такі огірки вийдуть не апетитними і навіть можуть бути небезпечними для здоров'я.

Фото: pixabay.com

М'ясо

Всі ми неодноразово бачили м'ясні консерви на полицях супермаркетів. Однак приготувати їх аналог вдома можливо, але не так-то й просто. Справа в тому, що домашня консервація обробляється не такою потужною кількістю тепла. Через це в м'ясній консерві можуть залишатися бактерії і токсини, тому для зберігання в банках ці продукти не годяться.

Фото: pixabay.com

Риба

Деякі з нас знають, що в рибні консерви домашнього приготування можуть потрапляти гельмінти. Також в такій рибі містяться пуринові сполуки, які шкідливі для людей з хворобами суглобів, подагрою у період загострення. Якщо ви взяли велику або стару рибу для приготування консерви, в ній може міститися деяка кількість ртуті, якій не страшні ні теплові обробки, ні заморожування.

Фото: pixabay.com

Гриби

Гриби, які були зібрані в лісі, найкраще теж не консервувати. Справа в тому, що під час росту вони здатні вбирати домішки з грунту і важкі метали, які, на жаль, не зможе усунути стерилізація. Більш того, в консервованих грибах найчастіше може бути паличка ботулізму - смертельно небезпечного захворювання. Навіть кип'ятіння не дає гарантії знищення бактерії ботулізму, так як її спори легко витримують нагрівання до +120°C. Щоб уникнути ботулізму, гриби рекомендують сушити.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Молоко корисне для городу: як його використовувати і які рослини поливати

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво на основі молока, а також які рослини та кімнатні квіти можна підживлювати ним

Стейк із молодої капусти – сезонна страва: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати стейк із молодої капусти з грибами та курячим філе, щоб урізноманітнити меню своєї родини  

Полуниця в шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати полуницю в білому або молочному шоколаді, щоб порадувати себе та своїх близьких оригінальним десертом