Лайм

Топ-3 простих рецепти смачного домашнього сиру з молока та кефіру

Зробити його зовсім не важко

З домашнього сиру можна готувати плавлений сир, солодкі кекси та ніжні пончики. Також його можна їсти як самостійну страву із сезонними фруктами та ягодами. Розповідаємо, як приготувати сир у домашніх умовах трьома простими способами.

Фото: Getty Images

Рецепт із молока та сметани

У ємність із охолодженим до 30 градусів кип'яченим молоком додайте кілька ложок сметани (на 1 літр молока - чверть склянки сметани) і поставте в тепле місце на ніч. Через 8-10 годин сирну масу перекладіть у чистий полотняний мішечок і повісьте над мискою. Вже за 8 годин домашній сир буде готовий до вживання.

Рецепт із кефіру

Кефір влийте в невелику каструлю і поставте її в каструлю більшого розміру з киплячою водою. Підігрійте на водяній бані, постійно помішуючи. Коли відокремиться сироватка, злийте її, а масу, що залишилася, перекладіть у полотняний мішечок. Підвісьте його над мискою і зачекайте 8-10 годин до готовності.

Фото: Getty Images

Рецепт із молока та кефіру

Домашній сир можна приготувати із суміші молока та кефіру. Доведіть молоко до кипіння, додайте до нього таку ж кількість кефіру і кип'ятіть ще 2 хвилини. Потім викладіть масу в полотняний мішечок і залиште на 8-10 годин готуватися.

Якщо вам подобається більш сухий сир, покладіть його під прес ще на 1-2 години. Цей метод застосовують до всіх перерахованих рецептів домашнього сиру.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити