З домашнього сиру можна готувати плавлений сир, солодкі кекси та ніжні пончики. Також його можна їсти як самостійну страву із сезонними фруктами та ягодами. Розповідаємо, як приготувати сир у домашніх умовах трьома простими способами.
Рецепт із молока та сметани
У ємність із охолодженим до 30 градусів кип'яченим молоком додайте кілька ложок сметани (на 1 літр молока - чверть склянки сметани) і поставте в тепле місце на ніч. Через 8-10 годин сирну масу перекладіть у чистий полотняний мішечок і повісьте над мискою. Вже за 8 годин домашній сир буде готовий до вживання.
Рецепт із кефіру
Кефір влийте в невелику каструлю і поставте її в каструлю більшого розміру з киплячою водою. Підігрійте на водяній бані, постійно помішуючи. Коли відокремиться сироватка, злийте її, а масу, що залишилася, перекладіть у полотняний мішечок. Підвісьте його над мискою і зачекайте 8-10 годин до готовності.
Рецепт із молока та кефіру
Домашній сир можна приготувати із суміші молока та кефіру. Доведіть молоко до кипіння, додайте до нього таку ж кількість кефіру і кип'ятіть ще 2 хвилини. Потім викладіть масу в полотняний мішечок і залиште на 8-10 годин готуватися.
Якщо вам подобається більш сухий сир, покладіть його під прес ще на 1-2 години. Цей метод застосовують до всіх перерахованих рецептів домашнього сиру.
- Читайте також, як приготувати домашнє молозиво з магазинного молока.
- Також ми ділилися рецептом смачної ряжанки з топленого молока.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.