RU  UA

Lifestyle

Як приготувати смачну домашню піцу без дріжджів: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Багато господинь полюбляють швидкі та практичні рецепти, адже вони значно економлять час та сили. І якщо ви вже робили порційні піци-булочки або піцу 4 сири на лаваші, цього разу приготуйте для своїх близьких домашню піцу на тісті без дріжджів. theLime підібрав перевірений рецепт.

Інгредієнти для тіста: борошно (350 г), яйця (2 шт.), молоко (120 мл), сіль (1 ч. л.), рослинна олія (2 ст. л.).

Інгредієнти для начинки: ковбаса, сир, печериці, болгарський перець, кетчуп, цибуля.

Фото: pixabay.com

Приготування:

У миску розбиваємо яйця, додаємо молоко, сіль. Збиваємо вінчиком чи виделкою до однорідності.

В інший посуд просіюємо через сито борошно. Додаємо спочатку приблизно 250 г борошна до яєчної суміші, починаємо замішувати тісто, вливаємо рослинну олію. Перемішуємо, потім підсипаємо ще 80-100 г борошна.

Вимішуємо тісто руками близько 10 хвилин. Готове тісто не повинно бути забитим мукою і липнути до рук. Накриваємо його чистим рушником і залишаємо приблизно на півгодини, щоб воно "відпочило".

Розділяємо тісто приблизно на дві рівні частини. З такої кількості інгредієнтів виходить дві середні піци або дві великі, якщо тонко розкачати.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180-200°С. Деко вистилаємо пергаментним папером.

Присипаємо робочу поверхню борошном і розкочуємо тісто в тонкий пласт. Переносимо його на пергамент, робимо невеликі бортики, змащуємо кетчупом або томатною пастою, за бажанням посипаємо спеціями.

Для начинки можна взяти будь-які інгредієнти: ковбасу, шинку або балик нарізаємо тонкими скибочками. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями. Її попередньо можна замаринувати в оцтовій кислоті: для цього обдаємо її окропом і одразу ж зливаємо воду, наливаємо трохи оцту і теплої води, залишаємо на 15-30 хвилин.

Також у начинку можна покласти гриби печериці – їх краще окремо посмажити на сковороді із вершковим маслом. Якщо любите болгарський перець – також відправляємо його в піцу, попередньо порізавши на тонкі смужки. Ще один варіант – оливки чи маслини.

Зверху викладаємо скибочки сиру моцарелла чи будь-якого іншого.

Відправляємо піцу в розігріту духовку приблизно на 15-20 хвилин. За цей час сир повинен розплавитися, а бортики підрум'янитися. Дістаємо апетитну страву, чекаємо декілька хвилин, щоб вона охолола.

Подаємо домашню піцу до столу, розрізаємо на порційні шматочки та насолоджуємося смаком.

Переглянути цей допис до Instagram

Рецепти (@cooking_by_y)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як правильно садити картоплю під лопату: оптимальна глибина лунки

Какой должна быть глубина траншей, в которые высаживают картофель весной, когда проводить окучивание, а также как это правильно делать

Лазанья – традиційна італійська страва: як її приготувати у домашніх умовах

Как в домашних условиях приготовить лазанью с мясным фаршем и соусом бешамель, чтобы разнообразить привычное меню своей семьи

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знака Зодиака, из которых получаются самые лучшие братья и сестры - Рак, Телец, Рыбы, Лев