Лайм

Простий рецепт баклажанів на зиму: цю консервацію готують без стерилізації

Спробуйте закрити кілька баночок

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт смачної консервації на зиму. Хтось робить капустяну солянку з шампіньйонами, а хтось – швидкий салат Десятка. І якщо ви ще в пошуку перевіреного рецепту, радимо закрити кілька баночок баклажанів з квасолею та солодким перцем. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти: баклажани (2 кг), помідори (1,5 кг), перець (0,5 кг), морква (0,5 кг), часник (5-7 головок), квасоля (500 г), олія (350) мл), оцет (100 мл), сіль (2 ст. л. з гіркою), цукор (1 склянка).

Читайте також: Класичний рецепт квашених помідорів у банці, який ніколи не підводить господинь.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такої заготовки необхідно заздалегідь зварити квасолю. Попередньо замочуємо її у холодній воді на ніч, а вранці зливаємо її та варимо у чистій воді приблизно 40-50 хвилин до готовності.

Всі овочі ретельно промиваємо під проточною водою, щоб змити пил та бруд. Часник чистимо від лушпиння, з помідорів вирізаємо місця кріплення плодоніжки. Потім подрібнюємо їх за допомогою м'ясорубки.

Солодкий перець очищаємо від насіннєвої коробки та нарізаємо середніми шматочками. Моркву чистимо та натираємо на великій тертці, а баклажани ріжемо великими кубиками.

У каструлю з товстим дном викладаємо подрібнені помідори з часником, ставимо на плиту, додаємо сюди ж сіль, цукор, оцет, олію, а також натерту моркву. Доводимо до кипіння, потім висипаємо нарізаний перець. Знову чекаємо, доки вся маса закипить.

Читайте також: Ткемалі – густий грузинський соус із слив: як його приготувати на зиму.

Потім додаємо баклажани, перемішуємо і варимо салат приблизно півгодини на середньому вогні, постійно помішуючи. Після цього додаємо зварену квасолю, варимо ще приблизно 20-30 хвилини, не перестаючи помішувати.

Тим часом промиваємо у проточній воді банки та кришки, а потім стерилізуємо їх. Зробити це можна в каструлі, на водяній парі, мікрохвильовій печі, в мультиварці або духовці. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою близько 10 хвилин.

Розкладаємо салат у стерильні банки та герметично закриваємо кришками. Закутуємо теплою ковдрою до повного остигання приблизно на добу, а потім прибираємо у прохолодне місце до зими.

Цікаві новини для вас:

Баклажани в аджиці – класична консервація на зиму: як їх смачно приготувати.

Як приготувати аджику: рецепти консервації на зиму, які люблять за смак та простоту.

Заготовка для розсольника та огіркова ікра: що робити з перестиглими огірками.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки

На сонці чи в тіні: де краще садити баклажани, щоб мати великий врожай

Як правильно визначити оптимальне місце для висадки баклажанів на городі, в чому переваги та ризики вирощування в тіні та на сонці

Як приготувати млинці з м'ясною начинкою і соусом бешамель: простий рецепт

Млинці з м'ясною начинкою, запечені в духовці під соусом бешамель - смачна та ситна страва для всієї родини