Лайм

Як закрити на зиму сливи у власному соку: простий рецепт з цукром

Таку заготовку можна використовувати як начинку для пирогів

В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь цього року вирішили вперше зробити різні заготовки та консервацію на зиму. І якщо ви вже закрили кілька баночок густого і запашного сливового леквару або грузинського соусу ткемалі, цього разу приготуйте сливи у власному соку. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: сливи (3,5 кг), цукор (1,7 кг), лимонна кислота (1 ч. л).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Ретельно промиваємо сливи у проточній воді, розрізаємо їх та акуратно виймаємо кісточки. Викладаємо у велику миску або каструлю, засипаємо цукром і залишаємо на ніч (або на 8-10 годин), щоб вони пустили сік.

Потім переливаємо сік у каструлю та ставимо на плиту. Підігріваємо, перемішуємо, щоб розчинився цукор, і періодично знімаємо піну, що утворилася. Кип'ятимо сік приблизно 10 хвилин, потім заливаємо ним сливи. Залишаємо у такому вигляді, щоб вони повністю охолонули.

Другий раз зливаємо сік у каструлю, кип'ятимо 5 хвилин і додаємо лимонну кислоту, перемішуємо. Якщо починає утворюватися піна, знімаємо її за допомогою шумівки. Знову заливаємо сливи гарячим соком. Залишаємо при кімнатній температурі до повного остигання.

Повторюємо цю процедуру ще 2 разу. Потім ставимо на плиту каструлю зі зливами та соком, доводимо до кипіння і відразу ж знімаємо.

Тим часом підготуємо банки та кришки для цієї заготовки. Промиваємо їх під проточною водою з харчовою содою, стерилізуємо у духовці. Ставимо шийкою вниз на решітку холодної духовки, вмикаємо температуру 160-180°С, чекаємо 15-20 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою.

Розкладаємо сливи в стерильні банки та заливаємо гарячим соком. Закриваємо герметично кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо приблизно на добу до повного остигання теплою ковдрою. Потім прибираємо у прохолодне місце до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні

Гуакамоле – ідеальний сніданок: рецепт, для якого не потрібно світло

Як у домашніх умовах приготувати гуакамоле з авокадо на сніданок, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї під час вимкнення світла 

Знайдіть час: 3 знаки Зодіаку, які відчайдушно потребують літньої відпустки

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким потрібна відпустка - у списку опинилися Телець, Діва і Риби - фахівці пояснили причину