В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь цього року вирішили вперше зробити різні заготовки та консервацію на зиму. І якщо ви вже закрили кілька баночок густого і запашного сливового леквару або грузинського соусу ткемалі, цього разу приготуйте сливи у власному соку. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: сливи (3,5 кг), цукор (1,7 кг), лимонна кислота (1 ч. л).
Приготування:
Ретельно промиваємо сливи у проточній воді, розрізаємо їх та акуратно виймаємо кісточки. Викладаємо у велику миску або каструлю, засипаємо цукром і залишаємо на ніч (або на 8-10 годин), щоб вони пустили сік.
Потім переливаємо сік у каструлю та ставимо на плиту. Підігріваємо, перемішуємо, щоб розчинився цукор, і періодично знімаємо піну, що утворилася. Кип'ятимо сік приблизно 10 хвилин, потім заливаємо ним сливи. Залишаємо у такому вигляді, щоб вони повністю охолонули.
Другий раз зливаємо сік у каструлю, кип'ятимо 5 хвилин і додаємо лимонну кислоту, перемішуємо. Якщо починає утворюватися піна, знімаємо її за допомогою шумівки. Знову заливаємо сливи гарячим соком. Залишаємо при кімнатній температурі до повного остигання.
Повторюємо цю процедуру ще 2 разу. Потім ставимо на плиту каструлю зі зливами та соком, доводимо до кипіння і відразу ж знімаємо.
Тим часом підготуємо банки та кришки для цієї заготовки. Промиваємо їх під проточною водою з харчовою содою, стерилізуємо у духовці. Ставимо шийкою вниз на решітку холодної духовки, вмикаємо температуру 160-180°С, чекаємо 15-20 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою.
Розкладаємо сливи в стерильні банки та заливаємо гарячим соком. Закриваємо герметично кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо приблизно на добу до повного остигання теплою ковдрою. Потім прибираємо у прохолодне місце до зими.
- Раніше ми розповіли, як сушити сливи на зиму.
- Читайте також на theLime, як закрити мариновані гриби на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.