Лайм

Як приготувати домашню халву з трьох інгредієнтів: простий рецепт

Побалуйте своїх близьких

Під час війни деякі господині відмовилися від звичних магазинних солодощів і намагаються готувати для своєї сім'ї різні десерти самостійно. І якщо ви вже робили вівсяне печиво з бананом або молочні коржики, урізноманітніть меню ситною та смачною халвою. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася автор сторінки bucettt в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: насіння соняшника (150 г), арахіс (100 г), волоські горіхи (50 г), рідкий мед або сироп (1-2 ст. л.), оливкова олія (0,5 ст. л.), сіль.

Фото: instagram.com/bucettt

Приготування:

Насіння та горіхи очищаємо від шкаралупи та вимочуємо у воді. Потім сушимо в металевому ситі на батареї або на відкритому повітрі та сонці (влітку).

Розігріваємо сковороду без олії та обсмажуємо на ній до легкої рум'яної скоринки насіння. Важливо не пересушити його. Слідом проробляємо те саме з арахісом і волоськими горіхами.

Читайте також: як зробити нутелу в домашніх умовах.

Потім висипаємо в кавомолку всі підсмажені інгредієнти та подрібнюємо. Додаємо трохи солі, рідкого меду чи сиропу, все ретельно перемішуємо. Якщо ви не можете досягти потрібної консистенції, додайте 0,5 ст. л. оливкової або будь-якої іншої рослинної олії.

Збираємо отриману масу в грудку, загортаємо в харчову плівку або поліетиленовий пакет і прибираємо на ніч в морозильну камеру.

Розрізаємо перед подачею на порційні шматочки і насолоджуємося смачною домашньою халвою.

Фото: instagram.com/bucettt

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні