Осінні вечори – ідеальний час, щоб потішити себе та своїх близьких домашньою випічкою. Якщо ви вже пробували готувати вівсяне печиво з медовим смаком або кокосові тістечка безе до чаю, на цей раз урізноманітніть своє меню пісочним печивом Равлики. theLime підібрав простий рецепт на сметані, яким поділилася фуд-блогер на каналі My Recipe 4YOU у YouTube.
Інгредієнти: сметана (150 г), вершкове масло (100 г), цукор (30 г), кориця (2 ч. л.), борошно (250 г), розпушувач (1 ч. л.).
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
У глибоку миску висипаємо просіяне через сито борошно з розпушувачем, додаємо сметану та м'яке масло. Все ретельно перемішуємо ложкою або руками, потім замішуємо тісто. Перекладаємо в поліетиленовий пакет і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
У невеликій піалі змішуємо цукор та корицю.
Виймаємо з холодильника тісто і вимішуємо його ще раз руками. Розділяємо його на дві рівні частини, з кожної формуємо овал і розкочуємо його за допомогою качалки в тонкий пласт, потім посипаємо сумішшю з кориці та цукру. Згортаємо тісто в щільний рулет і защипуємо краї. Нарізаємо на шматочки шириною приблизно 15 мм. Виконуємо те саме з другим шматком тіста.
Читайте також: Як приготувати шоколадну ковбасу з печивом та горіхами.
Викладаємо печиво Равлики на деко, вистелене пергаментним папером. Це необхідно робити так, щоб між печивом була невелика відстань. Посипаємо його зверху сумішшю з цукру та кориці.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Ставимо деко з печивом на сметані в розігріту духовку і випікаємо приблизно 15 хвилин. Потім дістаємо, чекаємо, поки воно трохи охолоне. Перед подачею за бажанням можна посипати цукровою пудрою.
Подаємо до столу ароматне пісочне печиво та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як спекти пишні булочки з сиром замість звичайних ватрушок.
- Читайте також на theLimе, як приготувати цукрове печиво за 30 хвилин.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.