Лайм

Як зробити пісочне печиво Равлики на сметані: простий рецепт

Побалуйте своїх близьких

Осінні вечори – ідеальний час, щоб потішити себе та своїх близьких домашньою випічкою. Якщо ви вже пробували готувати вівсяне печиво з медовим смаком або кокосові тістечка безе до чаю, на цей раз урізноманітніть своє меню пісочним печивом Равлики. theLime підібрав простий рецепт на сметані, яким поділилася фуд-блогер на каналі My Recipe 4YOU у YouTube.

Інгредієнти: сметана (150 г), вершкове масло (100 г), цукор (30 г), кориця (2 ч. л.), борошно (250 г), розпушувач (1 ч. л.).

Фото: instagram.com/appetizing_melody

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

У глибоку миску висипаємо просіяне через сито борошно з розпушувачем, додаємо сметану та м'яке масло. Все ретельно перемішуємо ложкою або руками, потім замішуємо тісто. Перекладаємо в поліетиленовий пакет і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.

У невеликій піалі змішуємо цукор та корицю.

Виймаємо з холодильника тісто і вимішуємо його ще раз руками. Розділяємо його на дві рівні частини, з кожної формуємо овал і розкочуємо його за допомогою качалки в тонкий пласт, потім посипаємо сумішшю з кориці та цукру. Згортаємо тісто в щільний рулет і защипуємо краї. Нарізаємо на шматочки шириною приблизно 15 мм. Виконуємо те саме з другим шматком тіста.

Читайте також: Як приготувати шоколадну ковбасу з печивом та горіхами.

Викладаємо печиво Равлики на деко, вистелене пергаментним папером. Це необхідно робити так, щоб між печивом була невелика відстань. Посипаємо його зверху сумішшю з цукру та кориці.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Ставимо деко з печивом на сметані в розігріту духовку і випікаємо приблизно 15 хвилин. Потім дістаємо, чекаємо, поки воно трохи охолоне. Перед подачею за бажанням можна посипати цукровою пудрою.

Подаємо до столу ароматне пісочне печиво та насолоджуємося смаком.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею

Тренди весни 2024: які кольори і дизайни манікюру набирають популярності серед модниць

Які варіанти актуальних відтінків манікюру доглянути на весну та літо 2024 року, а також якими трендовими дизайнами їх доповнити