Лайм

Як зробити імбирні пряники з глазур'ю: простий рецепт

Побалуйте свою родину та дітей

Під час війни домашня випічка – найоптимальніший спосіб використати доступні інгредієнти. Більше того печиво, пряники та кекси довго зберігаються та піднімають настрій і дітям, і дорослим. І якщо ви вже робили печиво з вівсяних пластівців швидкого приготування або молочні коржики до чаю, цього разу здивуйте близьких імбирними пряниками з глазур'ю. theLime підготував для вас простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Аня на своїй сторінці annnetkka в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: борошно (250 г), яйце (2 шт.), рослинна олія (100 г), цукрова пудра (200 г), мед (1 ст. л.), сода (0,5 ч. л.), сіль (на кінчику ложки), какао-порошок (1 ч. л.), мелений імбир (2 ч. л.), мелена кориця (1 ч. л.), за бажанням: мелені кардамон, гвоздика та запашний перець (по 0, 5 ч. л.).

Також знадобляться спеціальні фігурні формочки, кондитерський мішок, посипка для прикрашання (за бажанням).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

Для приготування імбирних пряників беремо велику миску і змішуємо всі сухі інгредієнти: просіяне через сито борошно, соду, сіль, какао-порошок, мелений імбир, корицю, кардамон, гвоздику та запашний перець.

М'яке масло розтираємо зі 100 г цукрової пудри, потім додаємо 1 яйце і рідкий мед.

Змішуємо дві одержані маси до отримання однорідного тіста. Воно вийде м'яким та липким, але це не страшно. Загортаємо його в пакет і кладемо в холодильник приблизно на годину.

Читайте також: Рецепт м'якого сирного печива з медом.

Через зазначений проміжок часу дістаємо тісто з холодильника та розділяємо на 2 частини. Одну з них кладемо назад у холодильник, а другу розкачуємо в пласт завтовшки 1-2 мм. Можна покласти тісто між двома аркушами пергаментного паперу – так воно легше розкочуватиметься і не прилипатиме.

Беремо фігурні формочки та вирізаємо імбирні пряники.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180-200°С. Деко для випікання застилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього вирізані пряники. Ставимо в духову шафу і випікаємо приблизно 5-7 хвилин. Потім дістаємо та акуратно перекладаємо їх на велику тарілку – спочатку пряники будуть м'якими.

Для приготування глазурі беремо 1 яєчний білок і збиваємо до утворення білої піни. Потім додаємо 100 г цукрової пудри і знову збиваємо до піків.

Згодом розфарбовуємо пряники глазур'ю за допомогою кондитерського мішка, чекаємо, поки глазур застигне, прикрашаємо, а потім подаємо до столу з чаєм або какао.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою