Чимало господинь навіть під час війни намагаються балувати свою сім'ю смачними та корисними стравами. І якщо ви вже робили шоколадні млинці з какао або на кефірі з окропом, цього разу приготуйте тонкі на воді. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася блогерка vovavovna на своїй сторінці в Instagram.
Інгредієнти: вода (500 мл), цукор (3 ст. л.), ванільний цукор (1 ч. л.), сіль (щіпка), яйця (2 шт.), розпушувач або сода (0,5 ч. л.), борошно (1,5-2 склянки), рослинна олія без запаху (2 ст. л.).
Приготування:
Як приготувати млинці з яйцями? Спочатку кип'ятимо чисту відфільтровану воду і даємо їй трохи охолонути – вона має бути теплою.
Виливаємо воду в миску, додаємо цукор та ванільний цукор, а також сіль. Потім вводимо в суміш яйця і розмішуємо до утворення білої піни.
Борошно з розпушувачем просіюємо через сито. Поступово додаємо борошно в миску з рештою інгредієнтів, ретельно розмішуємо, щоб не було грудочок.
У готове тісто додаємо рослинну олію. Залишаємо млинцеве тісто на 10-15 хвилин, щоб всі інгредієнти змішалися, а клейковина в борошні розбухла.
Читайте також: Печемо повітряні млинці з житнього борошна.
Сковороду ретельно розігріваємо з вершковим маслом або олією. Виливаємо на неї трохи млинцевого тіста і розподіляємо його так, щоб покрити тонким шаром всю поверхню сковороди. Чекаємо декілька хвилин, потім перевертаємо млинець за допомогою виделки або силіконової лопатки на інший бік. Тримаємо ще 1-2 хвилини та знімаємо з плити. За бажанням змащуємо вершковим маслом. Виконуємо те саме доти, поки тісто не закінчиться.
Такі млинці ідеально підходять, щоб зробити солодку начинку з сиром. Також їх можна урізноманітнити солоною начинкою – тоді кількість цукор у млинцевому тісті необхідно зменшити.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ніжні млинці із сьомгою та зеленню.
- Читайте також на theLime, як зробити в духовці солодкі млинці з сиром.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.