Під час війни багато мешканців України були змушені змінити не лише звичні умови життя, а й кардинально переглянути свій раціон через дефіцит звичних продуктів або значного зниження та втрати частини доходів. Тому господині весь час у пошуку нових альтернативних рецептів. І якщо ви вже маринували оселедець з гірчицею та цибулею, цього разу засоліть сало в розсолі. theLime ділиться простим рецептом такої закуски.

Інгредієнти: сало (1 кг), вода (1 л), сіль (150 г), лавровий лист (за смаком), часник (за смаком), суміш перців (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування смачної закуски, розрізаємо сало на невеликі шматочки. Перекладаємо нарізані скибочки у невеликий контейнер чи банку.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

У каструлю виливаємо 1 л води та висипаємо 8 ст. л. солі. Ставимо на плиту і варимо приблизно 3 хвилини після закипання доки вся сіль не розчиниться.

Читайте також: Що зробити зі старим салом: 4 рецепти, які освіжать продукт.

Часник очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо або пропускаємо через прес. Додаємо подрібнений часник, суміш перців та лавровий лист у контейнер із салом. Перемішуємо, щоб спеції поступово покрили всі шматочки сала.

Заливаємо сало розсолом: якщо воно тверде то гарячим, а якщо м'яке чекаємо, поки він трохи охолоне в каструлі, а потім виливаємо в контейнер. Перемішуємо і накриваємо кришкою, чекаємо, поки сало повністю охолоне за кімнатної температури, а потім ставимо в холодильник на 2-3 дні.

Через зазначений проміжок часу ароматне сало буде готове. Можна розрізати його на дрібніші шматочки і подавати до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.