RU  UA

Lifestyle

Топ-6 простих способів позбутися неприємного запаху на кухні

Протестуйте лайфхаки у себе вдома

Не завжди приготування їжі пов'язані з апетитними ароматами. Буває, що страви пригоряють, продукти псуються, кухня наповнюється запахом скислої їжі, сміттєвого відра або засміченого зливу. Розповідаємо, як позбутися цих неприємностей народними засобами.

1. Відваріть лимон

Зробіть лимонну пару, щоб нейтралізувати різкі запахи. Просто розріжте лимон навпіл, додайте його в каструлю з окропом і поваріть протягом десяти хвилин. Для більшого ефекту додайте у воду столову ложку харчової соди.

Читайте по темі: Як позбутися вогкості та неприємного запаху в кухонній шафі: корисний лайфхак.

Фото: Getty Images

2. Використовуйте соду та оцет

Якщо після вечері на кухні залишився стійкий неприємний запах, спробуйте залишити на столі одну-дві миски харчової соди або оцту на ніч.

3. Відкрийте вікна

Найчастіше неприємні запахи з'являються на кухні взимку, коли ми рідше провітрюємо приміщення. Проте це один із найкращих і найшвидших способів позбутися запаху – відкрити вікно. Робити це варто також під час приготування страв, що сильно пахнуть, наприклад, смаженої риби.

Читайте на тему: Топ-5 простих способів запобігти появі конденсату на вікнах.

4. Освіжіть раковину

Якщо джерелом смороду є ваша раковина, є кілька способів вирішити цю проблему. Наприклад, прочистити злив можна спеціальним засобом для труб або ж скористатися саморобним очищувачем із соди та оцту. Просто насипте півсклянки соди у злив, залийте 200 мл оцту і закрийте отвір пробкою. Через 2 години промийте раковину великою кількістю води.

Фото: Getty Images

5. Приготуйте ароматизатор

Окрім лимонного відвару, освіжити кухню можна й іншими ароматизаторами. Наприклад, відварити на повільному вогні шкірку цитрусових та яблук, додавши паличку кориці та трохи гвоздики.

6. Використовуйте чайні пакетики

Чай чудово поглинає вологу та запахи, тому деякі господині розвішують біля робочої зони на кухні прості чайні пакетики. Для цього підійде навіть найдешевший чай.

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Что можно, а что нельзя делать в Чистый четверг 2 мая - традиции, обряды и запреты церковного праздника Страстной недели перед Пасхой

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Как в домашних условиях сделать четверговую соль в Чистый четверг перед Пасхой, а также для чего ее можно использовать

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

В мае на свекле может появиться долгоносик - чем обработать грядки, чтобы отпугнуть вредителей, прогнать муравьев с огорода