Під час війни в Україні домашня випічка – оптимальний спосіб використання доступних інгредієнтів. Більше того печиво, пряники та кекси довго зберігаються та піднімають настрій і дітям, і дорослим. І якщо ви вже робили імбирне печиво або ж хрустке вівсяне з медовим смаком, цього разу спечіть печиво на розсолі. theLime підібрав найпростіший рецепт.
Інгредієнти: борошно (300 г), цукор (100 г), сода (1 ч. л.), розсіл (150-200 мл), рослинна олія (80 мл).
Приготування:
Для приготування такого печива без молока знадобиться будь-який розсіл з-під квашених овочів – не переживайте, цей інгредієнт зовсім не відчувається в готовій випічці.
Для того, щоб зробити печиво без яєць, беремо борошно і просіюємо його через сито в глибокий посуд. Додаємо в нього цукор і соду, ретельно перемішуємо, потім вливаємо розсіл та рослинну олію.
Читайте також: Як приготувати цукрове печиво за 30 хвилин.
Ще раз перемішуємо до однорідності і, якщо потрібно, підсипаємо борошно. По консистенції тісто має бути густішим, ніж сметана.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко застилаємо пергаментним папером, змащуємо маслом. Ложкою викладаємо трохи тіста та формуємо печиво.
Випікаємо у розігрітій духовці приблизно 25-30 хвилин. Потім виймаємо і даємо печиву охолонути.
Подаємо до столу печиво, за бажанням його можна присипати цукровою пудрою.
- Раніше ми розповіли, як зробити пісочне печиво Слимаки на сметані.
- Читайте також на theLime, як приготувати печиво з вівсяних пластівців швидкого приготування.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.