Лайм

Як приготувати хрумке і ніжне печиво на розсолі: простий рецепт

Зробити його простіше простого

Під час війни в Україні домашня випічка – оптимальний спосіб використання доступних інгредієнтів. Більше того печиво, пряники та кекси довго зберігаються та піднімають настрій і дітям, і дорослим. І якщо ви вже робили імбирне печиво або ж хрустке вівсяне з медовим смаком, цього разу спечіть печиво на розсолі. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти: борошно (300 г), цукор (100 г), сода (1 ч. л.), розсіл (150-200 мл), рослинна олія (80 мл).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такого печива без молока знадобиться будь-який розсіл з-під квашених овочів не переживайте, цей інгредієнт зовсім не відчувається в готовій випічці.

Для того, щоб зробити печиво без яєць, беремо борошно і просіюємо його через сито в глибокий посуд. Додаємо в нього цукор і соду, ретельно перемішуємо, потім вливаємо розсіл та рослинну олію.

Читайте також: Як приготувати цукрове печиво за 30 хвилин.

Ще раз перемішуємо до однорідності і, якщо потрібно, підсипаємо борошно. По консистенції тісто має бути густішим, ніж сметана.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко застилаємо пергаментним папером, змащуємо маслом. Ложкою викладаємо трохи тіста та формуємо печиво.

Випікаємо у розігрітій духовці приблизно 25-30 хвилин. Потім виймаємо і даємо печиву охолонути.

Подаємо до столу печиво, за бажанням його можна присипати цукровою пудрою.

Фото: instagram.com/nutritionist_zaitseva

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні