Лайм

Як приготувати легкий розсольник з рисом на курячому бульйоні: простий рецепт

Смачна страва для сімейного обіду

Супи – невід'ємна частина обіднього меню та важлива складова щоденного раціону, особливо у холодну пору року. І якщо вам хочеться урізноманітнити повсякденне меню простою і смачною першою стравою, то спробуйте приготувати розсольник. Його варять на м'ясному бульйоні з овочами, солоними огірками та перловою крупою. Для тих, хто не дуже любить перловку, є рецепти розсольника з рисом. theLime поділиться одним з таких.

Інгредієнти: куряче філе (220 г), картопля (3 шт.), рис (55 г), морква (1 шт.), огірок маринований (2 шт.), олія рослинна (2 ст.л.), цибуля ріпчаста (1 шт.), сіль, спеції (за смаком).

Фото: Getty Images

Приготування:

Спочатку приготуйте курячий бульйон – основу розсольника. У велику каструлю налийте воду та поставте на вогонь. Тим часом філе добре промийте та наріжте невеликими шматочками. Коли вода закипить, закиньте курку, зніміть пінку, що утворилася, і зробіть вогонь на мінімум, щоб бульйон ледь кипів.

Читайте також: Як приготувати солянку з ковбасою та свининою: простий рецепт.

Картоплю очистіть від шкірки, наріжте і додайте до каструлі з м'ясом. Рис ретельно промийте, щоб вода стала прозорою, і закиньте слідом за картоплею.

Очищену моркву натріть на тертці, цибулю наріжте дрібним кубиком. Обсмажте овочі на олії до трохи золотистого кольору. Додайте в каструлю з куркою, рисом та картоплею.

Мариновані огірки натріть на великій тертці і закиньте в розсольник через п'ять хвилин після засмажки. Проваріть ще 5-7 хвилин, посоліть, приправте спеціями за смаком і знімайте з плити.

Розлийте розсольник у порційні тарілки та подавайте до столу.

Фото: instagram.com/nataliiasaulova

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні