Супи – невід'ємна частина обіднього меню та важлива складова щоденного раціону, особливо у холодну пору року. І якщо вам хочеться урізноманітнити повсякденне меню простою і смачною першою стравою, то спробуйте приготувати розсольник. Його варять на м'ясному бульйоні з овочами, солоними огірками та перловою крупою. Для тих, хто не дуже любить перловку, є рецепти розсольника з рисом. theLime поділиться одним з таких.
Інгредієнти: куряче філе (220 г), картопля (3 шт.), рис (55 г), морква (1 шт.), огірок маринований (2 шт.), олія рослинна (2 ст.л.), цибуля ріпчаста (1 шт.), сіль, спеції (за смаком).
Приготування:
Спочатку приготуйте курячий бульйон – основу розсольника. У велику каструлю налийте воду та поставте на вогонь. Тим часом філе добре промийте та наріжте невеликими шматочками. Коли вода закипить, закиньте курку, зніміть пінку, що утворилася, і зробіть вогонь на мінімум, щоб бульйон ледь кипів.
Читайте також: Як приготувати солянку з ковбасою та свининою: простий рецепт.
Картоплю очистіть від шкірки, наріжте і додайте до каструлі з м'ясом. Рис ретельно промийте, щоб вода стала прозорою, і закиньте слідом за картоплею.
Очищену моркву натріть на тертці, цибулю наріжте дрібним кубиком. Обсмажте овочі на олії до трохи золотистого кольору. Додайте в каструлю з куркою, рисом та картоплею.
Мариновані огірки натріть на великій тертці і закиньте в розсольник через п'ять хвилин після засмажки. Проваріть ще 5-7 хвилин, посоліть, приправте спеціями за смаком і знімайте з плити.
Розлийте розсольник у порційні тарілки та подавайте до столу.
- Раніше ми розповідали, як приготувати густий капустняк із свіжої капусти: український рецепт.
- Читайте також на theLime, як варити вершковий суп з фрикадельками та плавленим сиром.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.