Лайм

З яйцем та соусом бешамель: як приготувати класичний французький сендвіч крок-мадам

Здивуйте близьких незвичним сніданком

Кожен ранок у багатьох господинь починається з приготування сніданку. І якщо ви вже перепробували різні варіанти яєчні, наприклад, шакшуку з овочами, і вже балували близьких омлетом Пуляр, зробіть цього разу класичний французький сендвіч крок-мадам. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: булочка бріош або тостовий хліб (4 шматочки), діжонська гірчиця (1-2 ч. л.), шинка (4-6 скибочок), сир (100 г), яйце (2 шт.).

Інгредієнти для соусу бешамель: вершкове масло (30 г), борошно пшеничне (1 ст. л.), молоко (100 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Нарізаємо хліб або булочку бріош, а також шинку та сир на акуратні скибочки.

Намазуємо на хліб вершкове масло (за бажанням) та дижонську гірчицю. Потім викладаємо шматочок твердого сиру, шинку і знову сир. Зверху накриваємо другою скибочкою хліба.

Потім готуємо соус бешамель: беремо невелику сковороду чи сотейник із товстим дном. Розтоплюємо в ньому вершкове масло робити це необхідно на слабкому вогні, інакше масло почне горіти.

Як тільки масло розтане, додаємо в сотейник борошно. І відразу починаємо розмішувати його з маслом. Це зручно робити невеликим вінчиком, а якщо такого немає, то беремо лопатку.

Потім тонкою цівкою і постійно розмішуючи вливаємо в сотейник молоко. Перемішувати потрібно дуже енергійно, тому що борошно повинне добре перемішатися, інакше в соусі можуть залишитися грудочки. Варимо соус бешамель декілька хвилин до загустіння, можна додати дрібку солі.

Читайте також: Готуємо пишний омлет як у дитячому садку.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180-200°С. Деко або форму для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на неї наші бутерброди, поливаємо зверху соусом бешамель і ставимо в гарячу духовку на 5-10 хвилин – залежно від потужності. За цей час хліб має підрум'янитися, а сир розплавитись.

Поки французькі бутерброди запікаються, необхідно приготувати яєчню-глазунью.

Розігріваємо сковороду із вершковим маслом, розбиваємо в неї яйце. Важливо, щоб жовток залишився цілим та рідким, а білок повністю схопився. Солимо і перчимо глазунью.

Дістаємо ароматні сендвічі крок-мадам із духовки і зверху на кожен викладаємо яєчню-глазунью.

Подаємо до столу на сніданок і насолоджуємось смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу