Лайм

Як приготувати ніжний вершковий крем-сир з трьох інгредієнтів: простий рецепт

Урізноманітніть своє меню

В умовах війни, недоступності чи дефіциту базових продуктів багато господинь почали самостійно випікати хліб, наприклад, батон із хрусткою скоринкою, а також готувати з того, що є під рукою. І якщо ви вже робили плавлений сирок для бутербродів у домашніх умовах, цього разу урізноманітніть своє меню вершковим крем-сиром. theLime підібрав найпростіший рецепт із трьох інгредієнтів.

Інгредієнти: сметана (200 г), сіль (1/3 ч. л.), лимонний сік (1/2 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У сметану додаємо сіль та лимонний сік, все ретельно перемішуємо.

Потім у глибоку миску ставимо сито, а зверху – марлю, складену в 4 шари. Виливаємо сметану в марлю і зав'язуємо її у вузлик, щоб вся сметана була всередині. Зверху ставимо щось важке, щоб вийшов прес.

Читайте також: Як приготувати домашнє згущене молоко: простий рецепт з двох інгредієнтів.

Підготовлену конструкцію акуратно переставляємо в холодильник на 10-12 годин – тобто на всю ніч.

Через зазначений проміжок часу дістаємо, прибираємо прес, марлю і перекладаємо крем-сир із сметани у невелику ємність із кришкою.

Подаємо домашній крем-сир зі свіжим хлібом чи грінками.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні