Лайм

Що додати в пісне меню: рецепт горохового пюре, яке здивує яскравим смаком

Беріть собі на замітку

27 лютого розпочався Великий піст-2023, тому багато господинь тепер ламають собі голову, які страви приготувати, щоб зробити меню своєї сім'ї смачним та різноманітним. І якщо ви вже варили пісний борщ без м'яса, цього разу урізноманітніть раціон гороховим пюре з карамелізованою цибулею. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: сухий жовтий горох (350 г), цибуля (4 шт.), цукор (4 ст. л.), соєвий соус (4 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такої пісної страви горох промиваємо та замочуємо у відфільтрованій воді на 8-10 годин.

Через зазначений проміжок часу воду зливаємо, знову промиваємо горох, викладаємо в каструлю, заливаємо чистою водою і ставимо варити приблизно на 60-90 хвилин, солимо. За цей час він має добре розваритись.

Зливаємо, якщо є зайву воду, робимо пюре з гороху. За бажанням до нього можна додати трохи оливкової олії (щоб пюре було ніжнішим) та куркуму (для кольору).

Читайте також: Не потрібно ні масла, ні яєць: рецепт пісного печива на розсолі з огірків чи помідорів.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібним кубиком.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Обсмажуємо цибулю до прозорості, потім додаємо до неї цукор. Перемішуємо та додаємо соєвий соус. Тушкуємо на середньому вогні, періодично помішуючи, до гарного золотаво-коричневого кольору.

Подаємо до столу горохове пюре з карамелізованою цибулею і насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/smakoladka

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати