Лайм

Як приготувати смачний борщ без м'яса: традиційний пісний рецепт

Зробити його простіше простого

Щороку перед святкуванням найважливішого християнського свята – Великодня віряни дотримуються найдовшого посту, який називають Великим постом. Цього року він розпочинається у понеділок 27 лютого і триватиме до півночі суботи 15 квітня. Цей період вважається підготовкою до святкування Великодня, коли багато хто відмовляється від продуктів тваринного походження, а також очищується духовно – ходить до церкви на богослужіння, молиться, сповідається і причащається. theLime ділиться з вами простим рецептом пісного борщу, з яким впорається навіть господиня-початківець.

Інгредієнти: картопля (3-4 шт.), буряк (1 шт.), морква (1-2 шт.), капуста (0,5 невеликої або 1/3 середньої головки), помідори (1-2 шт.) або томатна паста (2 ст. л.) або кетчуп (2-3 ст. л.), часник (0,5 голівки), вода (2 л).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю, моркву та буряк ретельно промиваємо під проточною водою, очищаємо та нарізаємо середнім кубиком. Моркву та буряк можна потерти на терці, щоб було швидше.

З капусти знімаємо верхнє листя, промиваємо її і дрібно шаткуємо ножем.

Читайте також: Як приготувати борщ з томатним соком: простий рецепт без м'яса.

На помідорах робимо невеликі надрізи, обдаємо їх окропом і знімаємо шкірку. Подрібнюємо їх ножем.

Часник очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо або пропускаємо через прес.

У каструлю наливаємо приблизно 2 л чистої відфільтрованої води, чекаємо, поки вона закипить.

Потім у киплячу воду відправляємо нарізані картоплю, моркву, буряк та капусту, якщо вона не молода. В іншому випадку варимо до того моменту, коли картопля буде практично готова, і тільки потім додаємо молоду капусту.

Слідом у каструлю відправляємо подрібнені томати чи томатну пасту чи кетчуп. Солимо за смаком.

Читайте також: З грибами найсмачніше: як приготувати пісні голубці без м'яса.

Проварюємо ще приблизно 5 хвилин, кидаємо часник, доводимо до кипіння та знімаємо з вогню. Залишаємо під кришкою, щоб борщ без м'яса трохи настоявся.

Для подачі промиваємо зелень у проточній воді, викладаємо її на паперові рушники, а потім дрібно ріжемо.

Розливаємо першу страву в тарілки, в кожну насипаємо трохи зелені.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні