Лайм

Не потрібно ні масла, ні яєць: рецепт пісного печива на розсолі з огірків або помідорів

Це проста та швидка випічка

27 лютого розпочався Великий пiст-2023, тому чимало господинь тепер ламають собі голову, які страви приготувати, щоб зробити меню своєї сім'ї смачним та різноманітним. І якщо ви вже пекли пісний пиріг-манник або ароматне лимонне печиво, цього разу здивуйте близьких печивом на розсолі з огірків або помідорів. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти: огірковий розсіл або помідорний (10 ст. л.), цукор (7 ст. л.), рослинна олія (7 ст. л.), сода (0,5 ч. л.), ванільний цукор (1 ст. л.), борошно (3 склянки).

Фото: instagram.com/svitlana_food.blog

Приготування:

Для приготування пісної випічки заздалегідь відціджуємо через сито розсіл з-під огірків або помідорів і виливаємо його в глибоку миску. До нього додаємо харчову соду, ретельно перемішуємо, потім висипаємо звичайний і ванільний цукор.

Сюди ж виливаємо рослинну олію, перемішуємо вінчиком. Поступово невеликими порціями підсипаємо просіяне через сито борошно, його може знадобитися трохи менше або більше, головне не забити тісто. Замішуємо м'яке та еластичне тісто.

Читайте також: Як спекти вдома пісне печиво: рецепт та варіанти начинки.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером.

Робочу поверхню присипаємо борошном і розкачуємо качалкою тісто завтовшки 5 мм. Беремо фігурні форми або звичайну склянку і вирізаємо печиво. Викладаємо його на деко з пергаментом, відступаючи трохи місця один від одного.

Випікаємо пісне печиво при температурі 180°С приблизно 10-12 хвилин. Головне його не пересушити.

Потім дістаємо його і даємо трохи охолонути. Подаємо печиво без масла та яєць до столу і насолоджуємося смаком або можна взяти із собою як перекус.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні