Класичні тефтелі - ніжні м'ясні кульки з додаванням рису, овочів та апетитною томатною підливкою. Також є маса варіацій цієї ситної страви, які здатні здивувати смаком. Якщо хочете урізноманітнити своє меню, приготуйте тефтелі з грибами. theLime підібрав для вас простий рецепт, для якого не знадобиться духовка.
Інгредієнти для тефтелів: рис (1/3 склянки), цибуля ріпчаста (1 шт.), м'ясо (300 г), печериці великі (3 шт.), рубана зелень (1 ст.л.), сіль.
Інгредієнти для соусу: цибуля ріпчаста (1 шт.), морква (1 шт.), печериці (5 шт.), часник (1 зубчик), томатний соус (2 ст.л.), томатний сік (1 склянка), борошно (1 ст.л.), сіль, перець (за смаком), спеції (за бажанням).
Приготування:
На першому етапі відваріть рис. Крупу ретельно промийте, щоб вода стала прозорою, залийте чистою водою та поставте на плиту. Варіть на слабкому вогні до готовності рису. Дайте охолонути.
Читайте також: Як приготувати курячі тефтелі з овочами: простий рецепт з манкою.
Цибулину невеликого розміру очистіть від лушпиння, печериці промийте. Цибулю та гриби подрібніть у блендері, окремо перетворіть м'ясо на фарш. Все це перекладіть в глибоку миску, додайте рис, рубану зелень та сіль. Ретельно перемішайте та сформуйте невеликі кульки.
Далі приготуйте соус. На олії підсмажте подрібнені цибулю, часник та моркву. Гриби наріжте і додайте до овочів. Додайте сіль, перець, за кілька хвилин додайте томатний соус і влийте томатний сік. У невеликій кількості води розведіть борошно і влийте в соус. Додайте трохи води та улюблені спеції. У томатну заливку перекладіть тефтелі і тушкуйте на слабкому вогні до готовності, приблизно 20-30 хвилин.
- Раніше ми розповідали, як приготувати ніжні та соковиті тефтелі у духовці: рецепт, який не підведе.
- Читайте також на theLime, як зробити соковиті рибні котлети з сиром.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.